13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEMApN schimbă legea pregătirii românilor pentru apărare

MApN schimbă legea pregătirii românilor pentru apărare

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Apărării Naţionale a lansat în dezbatere publică un proiect de lege menit să modifice legea pregătirii populaţiei pentru apărare.

Astfel, cetăţenii români care pot fi mobilizaţi în caz de război vor fi obligaţi să se prezinte la unităţile militare chiar dacă între timp s-au mutat din ţară.

Asta atâta timp cât domiciliul din acte este tot în România.

Foștii polițiști și polițiști de penitenciare devin rezerviști
De asemenea, foştii poliţiştii sau poliţiştii din penitenciare ar urma să intre în categoria rezerviştilor.

Dacă proiectul va trece în această formă, rezerviştii vor putea fi mobilizaţi pentru instruire timp de 15 zile pe an, pe timp de pace.

Proiectul le permite şi celor care nu au efectuat stagiul militar să urmeze voluntar o perioadă de instruire de 4 luni. Aceştia vor fi răsplătiţi cu trei salarii medii brute la finalizarea cursurilor.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel