21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIENu scăpăm de vijelii. ANM a emis Cod portocaliu de ploi şi...

Nu scăpăm de vijelii. ANM a emis Cod portocaliu de ploi şi furtuni

Publicat în

spot_img
spot_img

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod portocaliu de ploi și furtuni, iar România înregistrează fenomene extreme. Pe de o parte avem caniculă, în alte regiuni avem ploi și vijelii, iar în alte zone a căzut deja grindină. Ce ne mai rezervă mama natură, puteți vedea în rândurile de mai jos.

ANM a emis Cod portocaliu de ploi şi furtuni
Așadar ANM a emis un nou cod portocaliu de ploi şi vijelii, valabil până miercuri, ora 10:00. În același timp, România înregistrează caniculă în sudul țării, pe când în alte zone din țară plouă cu grindină. În București este foarte cald încă de la primele ore ale dimineţii și se anunță o zi caniculară.

Până la ora 10:00 rămâne în vigoare Codul portocaliu de furtuni de cantități mari de apă. Meteorologii au estimat până la 60 de litri pe metrul pătrat, iar vijeliile au fost foarte puternice. Local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70-80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 și pe arii restrânse 50-60 l/mp.
Județele care sunt sub avertizarea ANM sunt Arad, Timișoara, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Alba și Hunedoara.

În zonele vizate au fost înregistrate deja rafale de până la 70-80 de kilometri pe oră. Așadar, până la ora 10 rămâne în vigoare această alertă de cod portocaliu, valabilă pentru mai multe județe din sud-vestul țării. Este activ însă, până diseară la ora 20:00 și un cod galben de precipitații abundente pentru restul zonelor, exceptând sud-estul. Meteorologii anunță că temperaturile maxime nu vor mai depăși 30-31 de grade Celsius.

Articole recente

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Rectorul UVT: Ministerul Educaţiei alocă 1 miliard de lei digitalizării universităţilor acreditate

Universitatea de Vest din Timişoara va primi un grant de 5,26 milioane euro, destinat activităţilor de digitalizare.

Mai multe articole de același fel