13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMUltima ţară care se deschide pentru turism după pandemie: taxă zilnică de...

Ultima ţară care se deschide pentru turism după pandemie: taxă zilnică de 200 de dolari pentru fiecare vizitator străin

Publicat în

spot_img
spot_img

Începând din luna septembrie, Regatul Bhutan se va redeschide pentru vizite turistice, au anunțat oficialii guvernamentali ai acestei ţări. Aceasta va fi prima deschidere a țării de la începutul pandemiei.

Bhutan, ţară bogată în frumuseți naturale și în o vastă cultură budistă tradiţională, a făcut pași drastici spre izolare și a interzis vizitele în scop turistic încă din martie 2020, deși turismul este principala sursă de venit a regatului.

Bhutan are o populaţie de sub 800.000 de locuitori, iar în perioada pandemiei a raportat în jur de 60.000 de locuitori infectați cu coronavirus și 21 de decese, dar izolarea internaţională a avut un impact negativ asupra economiei țării. Economia s-a contractat cu trei miliarde de dolari în ultimii doi ani fiscali, împingând mulți oameni în sărăcie. Tocmai ca încercare de redreseare a economiei, Consiliul de Turism din Bhutan a anunţat că turiştii vor avea voie să intre în ţară începând cu 23 septembrie, potrivit CNN .

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Tururi ghidate, ateliere de parfumerie, lansări de carte și multe surprize la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Și în acest an, Sărbătoarea Tuberozelor se desfășoară în curtea Bisericii Evanghelice din comuna sibiană Hoghilag, aici fiind locul de întâlnire al celor aproape 40 de cultivatori de tuberoze din localitate cu iubitorii de frumos veniți din toată țara.