fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘHoţi de lemne, prinşi în flagrant într-o pădure din Săpânţa

Hoţi de lemne, prinşi în flagrant într-o pădure din Săpânţa

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt de arbori identificate de polițiștii din Sarasău și acțiunea polițiștilor Secției 6 Sarasău

La data de 12 iulie, în baza unui plan de acțiune, polițiștii Secției 6 Sarasău au fost sesizați de lucrătorii Gărzii Forestiere Cluj, cu privire la faptul că au identificat în delict flagrant, într-un loc denumit ”Paltin” din localitatea Săpânța, două persoane care încărcau material lemnos în două autoturisme și atelaje remorcate, și care ar fi refuzat să se legitimeze, după care au fugit de la fața locului.
Lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere, împreună cu pădurarul din cadrul Ocolului Silvic au inventariat materialul lemnos identificat la fața locului, constatând că în autoturism se afla încărcată cantitatea de 0,56 m.c. lemn foc esență fag, iar în celălalt autoturism se afla încărcată cantitatea de 0,56 m.c. lemn foc esență fag, în atelajul pe care îl tracta era încărcată cantitatea de 3,53 m.c. lemn foc esență fag, iar după atelaj era legată cantitatea de 2,69 m.c. lemn foc rotund esență fag.
Materialul lemnos în cantitate de 7,34 m.c. a fost confiscat și predat în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic.
Polițiștii au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptelor, iar în urma informațiilor deținute au fost identificați ca fiind doi bărbați de 27 și 28 de ani, ambii din Săpânța.
În cauză, polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori, faptă prev. și ped. de art.109, alin,1^1, lit.b din Legea 46/2008.

În baza planului de acțiune desfășurat în perioada 11-13 iulie a.c. pentru combaterea şi prevenirea tăierilor fără drept de arbori şi a transportului ilegal de material lemnos la nivelul Secției 6 Sarasău, polițiștii au identificat mai multe persoane care transportau material lemnos fără a deține aviz de însoțire valabil sau cantitatea transportată nu corespundea cu datele imprimate în aviz.

Este vorba despre trei conducători auto, aflați la volanul unor două autoutilitare și al unui tractor tractând o remorcă pe care se afla material lemnos , care au fost depistați pe D.N. 19 în comunele Sarasău, Câmpulung la Tisa și Săpânța, în locul numit ”Borcut”.
Vizați au fost trei bărbați de 21, 50 și 53 de ani, toți din Săpânța.

În total, polițiștii au confiscat 7,41 m.c. lemn foc, esenţă fag și au aplicat trei sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de peste 6.000 de lei.

Andrei Buda

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel