13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIECseke Attila: Proiectele din încă patru judeţe primesc finanţare prin Programul 'Anghel...

Cseke Attila: Proiectele din încă patru judeţe primesc finanţare prin Programul ‘Anghel Saligny’

Publicat în

spot_img
spot_img

Lista obiectivelor de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte patru judeţe şi este publicată pe site-ul instituţiei, a anunţat, vineri, ministrul Cseke Attila.

Astfel, au fost finalizate şi listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate în judeţele Bihor, Buzău, Mureş şi Vâlcea, urmând alocările şi pentru celelalte judeţe. Aceste patru judeţe se alătură celorlalte 12 (Alba, Arad, Argeş, Braşov, Brăila, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Sibiu şi Tulcea), precum şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit finanţare prin Program, în ultima lună, a precizat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă, scrie Agerpres.

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Bihor au fost propuse spre finanţare 120 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.488.786.824,14 lei.

Pentru judeţul Buzău, au fost aprobate 101 obiective, în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Mureş vor primi finanţare pentru 136 de investiţii, în valoare totală de 1.448.028.839,61 lei.

În judeţul Vâlcea, din totalul celor 163 solicitări, MDLPA va finanţa 119 obiective, în valoare totală de 1.378.779.511,12 lei, reprezentând aproximativ 52% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest judeţ.

Prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.

MDLPA a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel