Ingrediente pentru 6 persoane:
- 6 ardei verzi
- 6 ardei capia
- 4 căței de usturoi
- 4 crenguțe de cimbrișor
- 100ml oțet
- 100ml ulei
- 2 linguri de masă de zahăr
- Un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
Coacem ardeii pe grătarul cu jar fierbinte până cojile se înnegresc. Îi punem într-un bol și îi lăsăm să se odihnească 10 minute după ce i-am sărat – așa o să fie mult mai simplu să îi curățăm. Între timp pregătim dressingul. Într-un bol de amestecare mixăm oțetul cu zahărul și turnăm peste atâta apă încât să obținem aciditatea dorită. Adăugăm uleiul și amestecăm toate ingredientele.
Curățăm ardeii, adăugăm usturoiul feliat, frunzele măcinate de cimbrișor și puțină sare, lăsăm câteva minute, după care turnăm peste dressingul și servim.

Sült paprika
Hozzávalók 6 fő részére:
- 6 db zöldpaprika
- 6 db kápia paprika
- 4 cikk fokhagyma
- 4 szál kakukkfű
- 100 ml ecet
- 100 ml olaj
- 2 ek. cukor
- egy csipet só
Elkészítés:
A patikákat forró szenes grillen addig sütjük, amíg a héjuk befeketedik. Tálba helyezzük, lesózzuk és fedő alatt tíz percig hagyjuk pihenni, aminek eredményeképpen könnyebben meg lehet pucolni. Ezalatt elkészítjük a salátaöntetet. Egy keverőtálban az ecetet a cukorral összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a savassága megfelelő legyen. Hozzáadjuk az olajat, összekeverjük.
Megpucoljuk a paprikákat, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a kakukkfű felaprított leveleit, enyhén megsózzuk, pár percig hagyjuk állni, majd felöntjük az öntettel es tálaljuk.
_
RUBRICĂ REALIZATĂ ÎMPREUNĂ CU SZÉKELY KONYHA ÉS KERT
