fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăREȚETE DIN TRANSILVANIARO|HU. Cum să facem cei mai buni ardei copți / Sült paprika

RO|HU. Cum să facem cei mai buni ardei copți / Sült paprika

Publicat în

spot_img
spot_img

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 6 ardei verzi
  • 6 ardei capia
  • 4 căței de usturoi
  • 4 crenguțe de cimbrișor
  • 100ml oțet
  • 100ml ulei
  • 2 linguri de masă de zahăr
  • Un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Coacem ardeii pe grătarul cu jar fierbinte până cojile se înnegresc. Îi punem într-un bol și îi lăsăm să se odihnească 10 minute după ce i-am sărat – așa o să fie mult mai simplu să îi curățăm. Între timp pregătim dressingul. Într-un bol de amestecare mixăm oțetul cu zahărul și turnăm peste atâta apă încât să obținem aciditatea dorită. Adăugăm uleiul și amestecăm toate ingredientele.

Curățăm ardeii, adăugăm usturoiul feliat, frunzele măcinate de cimbrișor și puțină sare, lăsăm câteva minute, după care turnăm peste dressingul și servim.

Sült paprika

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 6 db zöldpaprika
  • 6 db kápia paprika
  • 4 cikk fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • 100 ml ecet
  • 100 ml olaj
  • 2 ek. cukor
  • egy csipet só

Elkészítés:

A patikákat forró szenes grillen addig sütjük, amíg a héjuk befeketedik. Tálba helyezzük, lesózzuk és fedő alatt tíz percig hagyjuk pihenni, aminek eredményeképpen könnyebben meg lehet pucolni. Ezalatt elkészítjük a salátaöntetet. Egy keverőtálban az ecetet a cukorral összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a savassága megfelelő legyen. Hozzáadjuk az olajat, összekeverjük.

Megpucoljuk a paprikákat, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a kakukkfű felaprított leveleit, enyhén megsózzuk, pár percig hagyjuk állni, majd felöntjük az öntettel es tálaljuk.

_

RUBRICĂ REALIZATĂ ÎMPREUNĂ CU SZÉKELY KONYHA ÉS KERT

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel

RO | HU. Ciorba, regina acră a meselor / Csorba, a savanyú levesek királya

Ar putea părea puțin contradictoriu faptul că-i învățăm noi, secuii și maghiarii, pe cititorii noștri români despre știința gătirii ciorbei. Știm că ciorba este supa națională a României, a cărei pregătire ardelenii și secuii au învățat-o din bucătăria tradițională românească. Totuși, din faptul că bucătăria ardelenească îmbină cele mai bune arome ale popoarelor care trăiesc aici, din faptul că nu prea sunt reguli în prepararea ciorbelor, se poate deduce că ciorba pregătită de secui poate să difere de cea românească.

RO|HU. Înghețată de casă cu vanilie/ Házi fagyi 10 lépésben

Cremoasă, ușoară, rece, vedeta verii este înghețata, accesoriul esențial și indispensabil al zilelor caniculare. / Legyen szó fagylaltról, parféról, sörbetről vagy akár, jégkásáról, nyáron a hideg édességek népszerűsége tagadhatatlan.