13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLMinistrul Transporturilor anunţă că primul lot al A1 Sibiu-Boiţa va fi deschis...

Ministrul Transporturilor anunţă că primul lot al A1 Sibiu-Boiţa va fi deschis până la finalul acestui an

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că, până la sfârşitul anului va fi deschis primul lot al Autostrăzii Sibiu-Boiţa, lot cu o lungime de 13 km, constructorul ajungând la un stadiu de execuţie care depăşeşte 75 de procente.

„La sfârşitul acestui an primul lot să fie dat în circulaţie ceea ce ar însemna începutul acestui proiect pe care, ca ţară îl avem de 30 de ani indiferent de cine a fost la guvernare, adică trecerea Carpaţilor cu o autostradă. Pe datele pe care le am acum lotul Sibiu-Boiţa se va da în circulaţie”, a declarat Sorin Grindeanu, cu ocazia verificării stadiului lucrărilor la Pasajul Drajna, în judeţul Călăraşi. 

Pe 12 mai, Sorin Grindeanu preciza că autostrada Sibiu-Piteşti are o lungime de 122 km şi e împărţită în cinci secţiuni.

„Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărţită în 5 Secţiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate: Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km), se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023. Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a Tronsonului care traversează munţii) este 2027. Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş (9,86 km) se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului. Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) este în faza de execuţie şi trebuie finalizată în anul 2025. Autostrada Sibiu-Piteşti, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi”, a explicat la acea vreme ministrul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel

Asociaţia Pro Infrastructură despre cei cei 26,35 kilometri ”blestemaţi” ai lotului de autostradă Chiribiş-Suplacu de Barcău: Un record mondial negativ

Asociaţia Pro Infrastructură vorbeşte despre un ”record mondial negativ ” pe Autostrada Transilvania, lotul Chiribiş-Suplacu de Barcău, afirmând că CNAIR a decis să anuleze licitaţia pe cei 26,35 kilometri ”blestemaţi”.

A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii

Asocierea de constructori Strabag & Geiger, care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, după semnarea contractului.