8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘGulyás unguresc și pelmeni ucraineni, printre delicatesele evenimentului ”Simte gustul Maramureșului” de...

Gulyás unguresc și pelmeni ucraineni, printre delicatesele evenimentului ”Simte gustul Maramureșului” de la Sighetu Marmației

Publicat în

spot_img
spot_img

Cele mai pricepute socăcițe s-au întrecut în bucate alese la Sighetu-Marmației, în cadrul unui eveniment numit ”Simte gustul Maramureșului la Muzeul satului” care a avut loc, sâmbătă, în zona gastronomică a Muzeului Satului Maramureșean din Sighetu Marmației.

Vizitatorii au avut posibilitatea de a gusta din bucatele tradiționale pregătite de socăcițe după rețetele vechi: BAPEHIKI (pelmeni cu carne) (rețetă ucraineană) și gulyas (rețetă ungurească).

Juriul a fost format din turiștii care au trecut pragul muzeului maramureșan, iar vedete au fost preparatele maghiare și cele ucrainene, gătite de socăcițe după rețetele vechi: BAPEHIKI (pelmeni cu carne) (rețetă ucraineană) și gulyás (rețetă ungurească). Partea interesantyă a fost că cei prezenți s-au putut înfrupta din bucate și nici n-au trebuit să plătească pentru ele.

Este a treia oară, în ultimele luni, când socăcițele pricepute împărtășesc rețetele vechi la muzeul din Sighet, iar scopul organizatorilor este acela de a redescoperi rețetele vechi ale etniilor din această parte a țării: maghiari, ucraineni, țipțeri, evrei și români.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare dă start campaniei de recrutare

Liga Studenților ”Pintea Viteazul’’ este o organizație nonguvernamentală și apolitică, care se ocupă de reprezentarea studenților a celor trei facultăți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, fiind, totodată, singura organizație studențească din județul Maramureș.