13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEArad și Timișoara, printre localitățile care primesc cei mai mulți bani pentru...

Arad și Timișoara, printre localitățile care primesc cei mai mulți bani pentru susţinerea asigurării furnizării energiei termice în sezonul rece

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Dezvoltării anunţă că a alocat aproape 361 de milioane de lei pentru susţinerea asigurării furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022, banii fiind repartizaţi către 27 de localităţi. Cele mai mari sume le-au primit Timişoara (peste 67 de milioane de lei), Constanţa (peste 61 de milioane de lei), Arad şi Bacău (peste 40 de milioane de lei fiecare).

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a arătat, într-un comunicat de presă transmis luni dimineaţă, că 360,9 milioane lei au fost alocate, de Ministerul Dezvoltării, către 27 de unităţi administrativ-teritoriale la nivelul cărora funcţionează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică, pentru achiziţia de combustibil, gaze naturale sau păcură.

Dintre localităţile care au beneficiat de aceste alocări, sume importante au primit municipiile Timişoara (67.840.130,52 lei) și Arad (40.997.859,05 lei). Oradea primește și ea 19,978,174.66 de lei, Brașov 654,844.65 de lei, iar municipiul Brad 1,321,117 de lei.

“Alocarea fondurilor a fost, cu siguranţă, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populaţie, spitale şi unităţi de învăţământ. Suntem încrezători că autorităţile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor”, a declarat Cseke Attila.

Potrivit Legii bugetului de stat pe anul 2022, MDLPA a avut un buget de 400 de milioane de lei pentru susţinerea activităţii unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea asigurării furnizării energiei termice.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel