13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLAstăzi va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 a...

Astăzi va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va participa, luni la semnarea Contractului pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 în lungime de 37,4 de kilometri va fi semnat cu Astaldi ( WeBuild denumirea nouă) pentru 5,3 miliarde lei. Constructorul din Italia – aflat pe ,,lista neagră” a constructorilor din România, cu certificate intermediare negative – are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și aproape 4 ani pentru execuție.

Grindeanu a precizat, în 29 iulie, că acesta este cel mai mare contract pe care CNAIR l-a avut în istorie, dar şi cel mai greu.

Principalele lucrări ale acestei secțiuni sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
  • Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu-Pitești are o lungime totală de 123 de kilometri, iar costul construirii se ridică la peste 1,5 miliarde de euro. 85% din investiție este realizată cu fonduri europene.

Cele mai dificile segmente ale autostrăzii sunt II și III, cele care traversează munții, de la Boița la Tigveni.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel

Asociaţia Pro Infrastructură despre cei cei 26,35 kilometri ”blestemaţi” ai lotului de autostradă Chiribiş-Suplacu de Barcău: Un record mondial negativ

Asociaţia Pro Infrastructură vorbeşte despre un ”record mondial negativ ” pe Autostrada Transilvania, lotul Chiribiş-Suplacu de Barcău, afirmând că CNAIR a decis să anuleze licitaţia pe cei 26,35 kilometri ”blestemaţi”.

A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii

Asocierea de constructori Strabag & Geiger, care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, după semnarea contractului.