13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEcriza energieiScădere semnificativă a prețurilor petrolului pe piețele internaționale

Scădere semnificativă a prețurilor petrolului pe piețele internaționale

Publicat în

spot_img
spot_img

Preţurile petrolului au scăzut semnificativ luni, deoarece datele slabe privind producţia manufacturieră din mai multe ţări au afectat perspectivele cererii, în timp ce investitorii se pregătesc pentru reuniunea din această săptămână a OPEC şi a aliaților săi privind oferta, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 4,10 dolari, sau cu 3,9%, până la 99,87 dolari pe baril până la ora 17:19 GMT (20:19 ora României), după ce a coborât la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,93 dolari, sau cu 5%, la 93,69 dolari pe baril, după un minim de 92,42 dolari pe baril.

O scădere a preţului petrolului Brent sub nivelul de suport de 102,68 de dolari ar putea declanşa o scădere într-un interval de 99,52 – 101,26 dolari, a declarat analistul tehnic Reuters Wang Tao.

Fabricile din Statele Unite, Europa şi Asia sau avut o producţie în declin în iulie, deoarece cererea globală scăzută şi restricţiile stricte ale Chinei legate de Covid-19 au încetinit producţia, au arătat sondaje publicate luni, care au amplificat tmerile ca economiile vor intra în recesiune.

PetrolulBrent şi WTI au încheiat luna iulie cu o a doua pierdere lunară consecutivă, pentru prima dată din 2020, deoarece inflaţia în creştere şi ratele dobânzilor mai mari ridică temeri de o recesiune care ar eroda cererea de combustibil.

Analiştii dintr-un sondaj Reuters şi-au redus prognoza pentru preţurile medii ale petrolului Brent în 2022 la 105,75 dolari pe baril, aceasta fiindprima lor revizuire descendentă din aprilie.

Estimarea lor pentru petrolul WTI a scăzut la 101,28 dolari pe baril.

 Cu toate acestea, pe piaţa petrolului se profilează întrebări despre oferta globală.

”Există încă o deconectare între datele economice şi ceea ce vedem din partea ofertei. Piaţa petrolului este încă foarte strânsă, iar piaţa va fi tensionată în aşteptarea reuniunii OPEC”, a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel