13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUn profesor din Arad a declarat la ANAF venituri de 5000 de...

Un profesor din Arad a declarat la ANAF venituri de 5000 de euro lunar din meditații

Publicat în

spot_img
spot_img

Un profesor din Arad a câștigat din meditații aproximativ 5000 de euro lunar, arată un raport al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Timişoara, transmis la solicitarea colegilor de la Radio Timişoara.

Conform raportului, un profesor din Arad a declarat venituri de aproape 300.000 de lei pentru anul 2021, fiind pe primul loc într-un top regional al profesorilor care încasează cei mai mulți bani din meditații. Pe locul doi este un contribuabil din Timiş, care a declarat că a câştigat din meditaţii 152.016 de lei. În judeţul Caraş-Severin, cel mai mare venit declarat este 85.121 de lei, iar în Hunedoara cea mai mare sumă declarată ca venit din meditaţii este 20.280 lei.

Repezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara nu au putut preciza materiile la care au fost predate meditaţiile pentru care s-au obţinut veniturile declarate şi nici dacă persoanele care au declarat veniturile au o singură sursă de venit. 

DGFP Timiș arată că în judeţul Arad sunt 218 persoane care au declarat venituri din meditaţii, cel mai mare număr din regiunea Vest. Urmează Timişul, cu 208 contribuabili, Hunedoara şi Caraş-Severin, cu 34 de persoane. În total, în regiunea Vest, 494 de persoane fizice au declarat că au obţinut, în 2021, venituri din meditaţii, pe codul CAEN 8559 – alte forme de învăţământ şi CAEN 8560 – activităţi de servicii suport pentru învăţământ.

Potrivit ANAF, persoanele fizice care realizează venituri din meditaţii au obligaţia de a depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai. În luna aprilie a acestui an, ANAF a publicat şi un ghid dedicate persoanelor care obţin venituri din meditaţii.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel