13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORAnchetă la Ambulanţa Bihor, după ce un ambulanţier a fost la cumpărături...

Anchetă la Ambulanţa Bihor, după ce un ambulanţier a fost la cumpărături cu pacientul în autospecială, iar o asistentă a cules soc, în drum spre spital

Publicat în

spot_img
spot_img

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor a deschis două anchete interne după ce conducerea instituţiei a primit două filmări care arată cum un echipajul de pe ambulanţă a mers la cumpărături în timp ce transporta un pacient, dar şi cum o asistentă a oprit ambulanţa pe marginea unui drum pentru a culege flori de soc.

În primul caz, ambulanţierul şi asistenta au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului. Al doilea caz, în care este implicată aceeaşi asistentă, nu a fost soluţionat încă, pentru că femeia a intrat în concediu medical şi potrivit legii cercetarea disciplinară poate continua când i se termină concediul de boală, conform news.ro

Cele două anchete disciplinare au fost declanşate la nivelul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor după ce instituţia a primit de la un fost angajat, al cărui contract a fost desfăcut din motive disciplinare, două înregistrări trimise la interval de câteva zile. 

În prima înregistrare se vede cum un echipaj medical format din ambulanţier şi asistentă a mers la cumpărături cu ambulanţa, deşi transporta un pacient de cod galben, un copil de până în 10 ani. 

“Ambulanţierul a spus că a mers să cumpere mâncare pentru copilul din ambulanţă. Acolo s-a finalizat cercetarea disciplinară, el fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni, sancţiunea maximă înainte de a se desface contractul de muncă. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi doamna asistentă”, a declarat medicul Liciniu Venter, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, pentru sursa citată.

Aceeaşi asistentă este implicată în a doua cercetare disciplinară, care nu s-a finalizat încă. Primele date arată că femeia i-a cerut ambulanţierului să oprească pe marginea drumului, spunând că trebuie să administreze un medicament în perfuzia pacientului de cod galben care se afla în drum spre spital, în autospecială, şi că trebuie să aştepte ca acesta să-şi facă efectul.

“În loc că stea să supravegheze pacientul, sau chiar să se deplaseze în continuare către spital, pentru că administrarea medicamentului nu presupunea ca ambulanţa să stea pe loc, ea s-a dat jos şi a început să culeagă soc”, a precizat managerul. 

El a catalogat fapta drept una “foarte gravă”, spunând că sancţiunea va fi pe măsură. 

“Din punctul nostru de vedere nu se tolerează aşa ceva. Sancţiunea va fi una dintre cele mai dure, având în vedere că a recidivat. Pe mine şi pe colegii mei chiar ne deranjează, pentru că toată activitatea celorlalţi colegi este pusă într-o lumină proastă de o astfel de faptă”, a precizat managerul. 

Liciniu Venter a precizat că asistenta, care lucrează de peste 15 ani la Ambulanţă, a intrat în concediu medical imediat ce a fost convocată la comisia de disciplină, iar în aceste condiţii cercetarea este sistată până la terminarea concediului.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)