13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEMedLife achiziţionează 60% din acţiunile clinicii de diagnostic şi chirurgie oftalmologică Opticristal...

MedLife achiziţionează 60% din acţiunile clinicii de diagnostic şi chirurgie oftalmologică Opticristal din Braşov

Publicat în

spot_img
spot_img

MedLife, cel mai mare jucător pe piaţa de servicii medicale private din România, a anunţat joi că achiziţionează 60% din acţiunile clinicii de diagnostic şi chirurgie oftalmologică Opticristal din Braşov. Opticristal Braşov a înregistrat la nivelul anului trecut o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, conform news.ro

”MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, face un nou pas pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor cu soluţii specifice, de nişă, şi anunţă achiziţionarea a 60% din acţiunile clinicii de diagnostic şi chirurgie oftalmologică Opticristal din Braşov. Tranzacţia, derulată prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine în completarea serviciilor medicale de care pacienţii din centrul ţării pot beneficia în hub-ul regional dezvoltat de MedLife în judeţul Braşov, care ajunge, astfel, să numere 16 unităţi medicale”, anunţă compania.

Cu o experienţă de peste 20 ani pe piaţa din Braşov, Clinica Opticristal înglobează atât un centru de diagnosticare a pacienţilor, dotat cu cea mai performantă aparatură de examinare, cât şi un centru de chirurgie oftalmologică, în cadrul căruia se realizează anual peste 2.000 de intervenţii.

Echipele de medici sunt specializate în chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei şi în tratamentul glaucomului şi al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene şi dispune de tehnologii de ultimă generaţie, printre care un microscop operator şi un aparat de facoemulsificare ultrasonică pentru chirurgia cataractei.

Totodată, Opticristal este singul centru specializat din Braşov care realizează intervenţii chirurgicale pentru corectarea viciilor de refracţie cu ajutorul laserului EXIMER.

Opticristal Braşov a înregistrat la nivelul anului trecut o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

 “Am început cu oncologia, devenind, odată cu preluarea OncoCard şi Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din România în diagnosticul şi tratarea cancerului în România. Am intrat de curând şi pe segmentul wellness, prin achiziţia Sweat, şi continuăm să ne concentrăm şi pe alte nişe medicale pentru a acoperi cererea din piaţă prin expertiză dovedită şi excelenţă medicală. Astfel, prin integrarea în grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, întregim gama de servicii oftalmologice pe care pacienţii le pot accesa în unităţile MedLife”, a declarat Dorin Preda, director executiv, MedLife Group.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achiziţionată de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unităţi şi o cifră de afaceri de cca 3 milioane de euro, în timp ce, astăzi, MedLife Braşov este un adevărat hub regional, cu 16 unităţi medicale şi o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

“Braşovul este o piaţă aglomerată, iar acest lucru ne determină să ne reinventăm constant. Dincolo de dezvoltarea organică, suntem foarte conectaţi la ce înseamnă dezvoltare prin achiziţii şi ne dorim să Opticristal, şi care să ne ajute să avem o acoperire teritorială cât mai bună”, a declarat George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Braşov.

În prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale româneşti integrate în grup, peste 45 la număr, şi anunţă că are şi alte tranzacţii în derulare în perioada următoare. Ultima tranzacţie anunţată a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş, tranzacţia fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurenţei.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel