13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLUltimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș a fost lansat în licitație

Ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș a fost lansat în licitație

Publicat în

spot_img
spot_img

Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 (14,25 km) a fost transmis astăzi în SEAP și are termen limită pentru depunerea ofertelor data de 14 octombrie 2022, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea estimată a contractului pentru construcția celor 14,25 km ( Boița-Avrig-Mârșa) este de 2,09 miliarde de lei (fără TVA).

Alte 3 Tronsoane, cu o lungime totală de 59,44 au fost lansate în licitație încă de la începutul săptămânii:

Tronsonul 2: Avrig-Mârșa-Arpașu de jos (19,92 km), valoare estimată de 1,71 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 11 octombrie 2022.

Tronsonul 3: Arpașu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), valoare estimată 1,83 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 12 octombrie 2022.

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraș (16,26 km) și un drum de legătură (5,65 km), la o valoare totală estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 13 octombrie 2022.

Construcția acestei autostrăzi, evaluată la 6,79 miliarde de lei (fără TVA), este finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Antreprenorii care vor câștiga aceste contracte vor avea la dispoziție 12 luni pentru faza de proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe intercoridorul Moldova – Transilvania.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel

Asociaţia Pro Infrastructură despre cei cei 26,35 kilometri ”blestemaţi” ai lotului de autostradă Chiribiş-Suplacu de Barcău: Un record mondial negativ

Asociaţia Pro Infrastructură vorbeşte despre un ”record mondial negativ ” pe Autostrada Transilvania, lotul Chiribiş-Suplacu de Barcău, afirmând că CNAIR a decis să anuleze licitaţia pe cei 26,35 kilometri ”blestemaţi”.

A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii

Asocierea de constructori Strabag & Geiger, care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, după semnarea contractului.