13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria anunță 42 de infectări cu variola maimuței

Ungaria anunță 42 de infectări cu variola maimuței

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul Naţional de Sănătate Publică din Ungaria (NNK) a anunțat că până astăzi 42 de persoane au fost confirmate cu variola maimuței, ultimele 9 cazuri – bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani – fiind confirmate chiar azi, scrie MTI.

În perioada 25-31 iulie, persoanele infectate s-au prezentat la Serviciul local de sănătate cu simptome de variola maimuţei iar acolo, pentru toate cazurile, au fost prelevate probe biologice specifice.

Persoanele infectate se află izolate la domiciliu, majoritatea lor fiind din Budapesta.

Potrivit comunicatului NNK, autoritatea epidemiologică regională efectuează o anchetă epidemiologică a tuturor pacienţilor, inclusiv urmărirea persoanelor cu care au intrat în contact.

Boala debutează cu simptome generale, nespecifice (febră, frisoane, dureri musculare, dureri de spate, dureri de cap, oboseală) şi cu umflarea ganglionilor limfatici, urmate de o erupţie cutanată la 1-3 zile după simptomele iniţiale. Erupţiile apar adesea mai întâi pe faţă, apoi pe palme şi tălpi, dar pot apărea şi pe suprafeţele mucoase ale gurii, pe organele genitale şi în jurul rectului, se mai arată în comunicat.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel