13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEScandal în ședința Consiliului local Brașov | Primarul Coliban susţine că neregulile...

Scandal în ședința Consiliului local Brașov | Primarul Coliban susţine că neregulile ce ar fi fost găsite de Curtea de Conturi la FC Braşov sunt “minciuni” şi “calomnii”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, le-a transmis, vineri, consilierilor care i-au cerut raportul Curţii de Conturi ce cuprinde concluziile verificărilor la FC Braşov, că solicitarea lor este ilegală, iar afirmaţiile potrivit cărora instituţia de control ar fi stabilit un prejudiciu sunt “minciuni”.

Totodată, edilul a declarat că informaţiile apărute în presă pe această temă “sunt calomnii” şi îşi rezervă dreptul de a-i da în judecată pe toţi cei care le răspândesc.

“Ştirea şi toate mesajele pe care le rostogoliţi au la bază o minciună. În raportul Curţii de Conturi nu este cuantificat niciun prejudiciu de 3,5 milioane de lei aşa cum susţineţi. Pe de altă parte, ceea ce îmi cereţi trebuie să aibă la bază respectarea legii şi nu este prima dată când reprezentanţi ai partidul dumneavoastră vin cu solicitări care încalcă legea”, i-a replicat Coliban consilierului PSD Alexandra Crivineanu, care i-a adresat vineri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Braşov, solicitarea de a transmite tuturor forului deliberativ raportul menţionat.

Coliban le-a spus consilierilor că nu le poate da raportul pentru că, deocamdată, acesta nu este public şi că legea de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi îi interzice să facă acest lucru până când nu se termină perioada de contestaţii.

“Suntem în 15 zile prevăzute pentru formularea şi transmiterea de obiecţiuni. Pasul următor este emiterea deciziei de către Camera de Conturi Braşov, după care avem 30 de zile calendaristice pentru eventuale acţiuni de a contestata referitoare la acele lucruri cuprinse în decizie. Prin urmare, ceea ce îmi cereţi să fac public – şi anume un document care nu este public – încalcă prevederile legale. De asemenea, datele sau informaţiile apărute în public sunt calomnii şi îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă pe toţi cei care le răspândesc”, a afirmat primarul USR.

Conform unei surse citate de un ziar local din Braşov, controlorii Camerei de Conturi ar fi descoperit mai multe nereguli privind finanţarea acordată FC Braşov de la bugetul local şi vorbesc de un prejudiciu de 3,5 milioane de lei cauzat acestuia. De asemenea, conform aceloraşi surse, auditorii ar fi constatat că edilul USR se află în stare de incompatibilitate, fiind în acelaşi timp membru fondator al Asociaţiei FC Braşov Steagu Renaşte şi iniţiator al proiectelor de HCL prin care acesta a primit alocări de sume de la bugetul local

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel