13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADSpitalul de Psihiatrie din Arad va fi renovat cu fonduri guvernamentale

Spitalul de Psihiatrie din Arad va fi renovat cu fonduri guvernamentale

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul de Psihiatrie de pe str. Octavian Goga, din municipiul Arad, urmează să intre în reparaţii, astfel că cei 62 de pacienţi internaţi aici vor fi mutaţi în scurt timp într-o clădire în care a funcţionat Secţia de Boli Infecţioase Adulţi şi care a fost la randul ei renovată cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la Sptalul Judeţean. Renovarea Spitalului de Psihiatrie urmează să fie făcută de Compania Naţională de Investiţii, după ce CJ Arad va obine finanţarea de 9,6 milioane de lei.

Mutarea pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie din Arad începe în aceste zile.

”Începe mutarea pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie de pe str. Octavian Goga, din Arad, ca spaţiul respectiv să fie pus la dispoziţia constructorilor care îl vor moderniza. Pacienţii vor fi mutaţi în această săptămână în clădirea unde a funcţionat până în anul 2020 secţia de Boli Infecţioase Adulţi. Secţia respectivă a fost relocată în Grădişte (la noul spital TBC) şi în incinta fostului Spital Municipal, unde funcţionează şi în prezent. Consiliul Judeţean Arad a investit 357.000 de lei iar alţi 350.000 de lei au fost investiţi, din venituri proprii, de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru modernizarea spaţiului unde vor fi mutaţi cei 62 de pacienţi de la Psihiatrie”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

Managerul Spitalului, Florina Ionescu, a solicitat avizul de la Direcţia de Sănătate Publică pentru mutarea  secţiei. 

”Imediat după primirea avizului DSP vom muta aici Secţia Clinică Psihiatrie pentru a putea preda clădirea din strada Octavian Goga, Consiliului Judeţean Arad. Pe parcursul ultimelor luni clădirea din strada Ştefan Cicio Pop a trecut printr-un amplu proces de reabilitare pentru a putea oferi condiţii decente de spitalizare şi un mediu optim de lucru pentru personalul medical. Secţia Clinică Psihiatrie va rămâne în clădirea din strada Ştefan Cicio Pop până la finalizarea lucrărilor la imobilul din strada Octavian Goga”, a declarat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca a arătat că investiţia de la Spitalul de Psihiatrie se ridică la 9,6 milioane lei, bani de la Compania Naţională de Investiţii.

Această mutare este necesară ca să putem renova clădirea Spitalului de Psihiatrie.. Consiliul Judeţean ar putea obţine o finanţare de 9,6 milioane lei de la Compania Naţională de Investiţii, prin care Psihiatria din municipiu ar fi, practic, refăcută total.

”Suntem foarte atenţi la acest domeniu, în contextul în care cazuistica este în creştere. Vă reamintesc că finalizăm în această perioadă şi noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaş, unde construcţia este finalizată în proporţie de 99% şi urmează faza de mobilare a saloanelor. Suntem singurul Consiliu Judeţean din ţară care a adus bani pentru două spitale noi de psihiatrie, pentru că înţelegem importanţa tratării acestor pacienţi”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Symphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Muzica clasica, jazz, rock, electronica, etno-funk si slagare renumite vor fuziona in aceasta vara cu orchestre simfonice live si voci spectaculoase. Prima editie a Symphonic Experience se va desfasura timp de trei zile in Arad, intre 19 si 21 august.