13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADSymphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Symphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a anunțat astăzi într-o conferință de presă detaliile evenimentului Symphonic Experience ce va avea loc în perioada 19 – 21 august pe stadionul “Francisc Neuman”. Alături de edil, la conferință au fost și organizatorii Symphonic Experience.

Muzica clasica, jazz, rock, electronica, etno-funk si slagare renumite vor fuziona in aceasta vara cu orchestre simfonice live si voci spectaculoase. Prima editie a Symphonic Experience se va desfasura timp de trei zile in Arad, intre 19 si 21 august. Iubitorii de muzica se vor strange in jurul celei mai impunatoare scene de concert vazute pana acum in orasul de pe Mures. Vor canta, vor aplauda si vor fremata in armoniile si ritmurile oferite de o noua experienta muzicala unica, presarata cu joc de lumini si proiectii impresionante.

“Aradul continuă seria de evenimente culturale de anvergură şi apreciez că în fiecare an municipiul nostru se poziționează tot mai aproape de topul național în ceea ce privește divertismentul de calitate.

Felicit organizatorii Symphonic Experience pentru inițiativa şi curajul de a organiza o serie de concerte extraordinare, care au ca protagonişti maeştri ai muzicii româneşti şi nu numai.

Sunt convins că acest eveniment se adresează tuturor arădenilor, dar şi invitaților din regiune, din restul țării.” a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

La conferința de presă au participat şi organizatorii Symphonic Experience: Marius Simion, Florin Galiş, Cătălin Lapuşcă şi Bruno Biringer:

” Ne dorim sa fie un eveniment reușit, chiar un eveniment pilot, să schimbăm și să ridicăm şi mai mult nivelul cultural în Arad, oraș pe care îl iubim și pe care ne dorim să îl transformăm într-un pol de entertainment.

Considerăm că prin line up-urile din acest eveniment am adus tot ce se putea  pentru toate categoriile de preferințe muzicale, transformând acest weekend în câte o experiență.

Seara de sâmbătă va fi pentru melomani și cei care apreciază foarte mult naiul maestrului Gheorghe Zamfir, vineri vor fi în atenția scenei legendele vii sub chitara lui Nicu Covaci, trupa Phoenix. Duminică ne vor îmbia cu mult mai multe voci, de tenor, de soprane, cum ar fi Laura Bretan, pe care o cunoaștem cu toții, Marcel Pavel, Ioan Miriță, Iordache Pasalic; toate aceste trei concerte având în spate orchestra Filarmonicii Arad, sub bagheta maestrului Daniel Jinga, care este și directorul Operei București. Vă invităm la proiect și sperăm să veniți în număr cât mai mare! Noi chiar am numit acest eveniment o sărbătoare a comunității” a declarat Marius Simion, organizator Symphonic Experience.

Maestrul Gheorghe Zamfir si dirijorul Daniel Jinga sunt invitati speciali, insa fiecare spectacol va avea un concept unic si va fi o imbinare a muzicii marilor artisti si a instrumentelor clasice live. Publicul larg va avea acces in aceste trei zile de festival la cele mai renumite si arhicunoscute lucrari vocal-simfonice din repertoriul muzicii clasice, dar si la coproductii monumentale sau aniversare. Trupa Phoenix, care implineste 60 de ani de la infiintare isi marcheaza existenta cu un concert deosebit, acompaniat de orchestra gazda a evenimentului, Filarmonica Arad. Kerekes Band, cea mai in voga si premiata trupa de etno-folk din Ungaria va incanta publicul cu un program variat, in care se vor regasi ritmuri din folclorul romanesc, maghiar dar si turcesc. Acest moment va fi o premiera mondiala, deoarece piesele lor se vor auzi pentru prima oara acompaniate de orchestra simfonica.

Cei interesati vor avea ocazia sa ascultate muzica de film dintre cele mai cunoscute, interpretate de cele mai de seama filarmonici din Transilvania. Violoncelistul consacrat Razvan Suma va aduce pe scena din Arad tangourile iubite si celebre compuse de Astor Piazzolla, iar ritmurile dansante continua in spectacolul de swinguri oferit de big-bandul Budapest Orchestra Project, in frunte cu dirijorul si orchestratorul Tompa Abel. Ultima zi de eveniment aduce noi momente spectaculoase prin showul pregatit de orchestra Operei Maghiare Cluj, de Filarmonica Arad, si Corul Academica al Facultatii de Stiinte Umaniste si Sociale/UAV. Sute de artisti, instrumentisti, coristi sau solisti vor interpreta muzica electronica, pop, dar si celebre arii de opera. Vedetele Laura Bretan, Vlad Mirita si Marcel Pavel alaturi de alte nume consacrate vor incanta publicul cu vocile lor speciale intr-un show monumental de inchidere al primei editii a festivalului Symphonic Experience.

Cele trei seri de spectacol total vor avea loc pe arena Francisc von Neuman (UTA). Publicul se va bucura de muzica asa cum nu si-a mai imaginat, va avea o experienta completa, care incanta toate simturile umane si sufletul fiecarui participant in aceasta calatorie in multiversuri muzicale.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel