4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIECinci comune hunedorene, printre cele mai depopulate din țară

Cinci comune hunedorene, printre cele mai depopulate din țară

Publicat în

spot_img
spot_img

Douăzeci de comune din țară au sub 500 de locuitori, se arată în datele făcute publice de INS. Dintre acestea, cinci sunt din județul Hunedoara, tot aici consemnând și comuna cu cei mai puțini locuitori din țară. Este vorba despre Bătrâna care are 120 de locuitori.

Comuna Bulzeștii de Sus are 276 de locuitori, iar Bunila 330. În comuna Lelese mai sunt doar 352 de locuitori, în timp ce în comuna Cerbăl sunt 413.

Adunate, cele cinci comune hunedorene nu reușesc să strângă nici măcar numărul de locuitori ai unui cartier din Deva, municipiul reședință al județului Hunedoara.

Un alt aspect important este acela că media de vârstă în județ este de 44,5 ani, mult mai mare decât a restului județelor din Transilvania. Îmbătrânirea populației și depopularea unor zone întinse riscă să afecteze pe termen lung viitorul județului Hunedoara, atât din punct de vedere economic, cât și social.

foto Arhiva

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Branding local cu implicarea comunității în Hațeg

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea capacității Asociației de Turism Retezat de a se implica în dezvoltarea și promovarea orașului Hațeg.