6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUTururi ghidate, ateliere de parfumerie, lansări de carte și multe surprize la...

Tururi ghidate, ateliere de parfumerie, lansări de carte și multe surprize la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Publicat în

spot_img
spot_img

Și în acest an, Sărbătoarea Tuberozelor se desfășoară în curtea Bisericii Evanghelice din comuna sibiană Hoghilag, aici fiind locul de întâlnire al celor aproape 40 de cultivatori de tuberoze din localitate cu iubitorii de frumos veniți din toată țara.

La evenimentul care are loc astăzi și mâine, turiștii pot cunoaște prima comunitate săsească de cultivatori de tuberoze din România, care le-a adus și cultivat încă din Evul Mediul.

Printre experiențele de care cei prezenți se poți bucura la acest eveniment se numără tururi ghidate prin grădinile localnicilor, ateliere de parfumerie, de gătit cu flori, împletituri florale și bijuterii florale, dar și experiențe muzicale și multe activități pentru copii. Nu vor lipsi degustările de vin și preparate tradiționale gătite cu flori și plimbările printre standurile artizanale și cu produse tradiționale.

Mai jos programul complet al celor două zile.

Tuberoza de Hoghilag este prima floare din România şi a treia din Europa protejată la nivel european. Anul trecut a fost depusă cererea pentru a primi din partea Comisiei Europene certificarea Indicaţiei Geografice Protejate (IGP). În 2018, comuna Hoghilag a fost declarată “zonă cu resurse turistice”, datorită tuberozelor şi multitudinii de evenimente culturale care se desfăşoară aici, majoritatea legate de cultivarea tuberozelor.

Anual, la Hoghilag se cultivă aproximativ 200.000 de tuberoze, în grădini şi spaţii protejate

Pentru a ajunge la Hoghilag cu aplicațiile GPS Google Maps și Waze urmați link-urile de mai jos:

https://waze.com/ul/hu81wbp8mu

https://maps.app.goo.gl/bYtFxG4KbS7P8duVA

Parcarea va fi amenajată pe terenul de sport din spatele Bisericii Evanghelice, si va fi semnalizată prin indicatoare.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.