4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEO moleculă ar putea revoluționa tratamentul cancerului pancreatic

O moleculă ar putea revoluționa tratamentul cancerului pancreatic

Publicat în

spot_img
spot_img

Cancerul pancreatic este imun la toate tratamentele actuale. Pacienții au șanse extrem de scăzute de a supraviețui mai mult de cinci ani după ce au fost diagnosticați, dar un studiu recent arată că molecula PJ34 are capacitatea de a induce autodistrugerea celulelor canceroase pancreatice.

Studiul, publicat în revista oncotarget.com, a fost realizat cu xenogrefe, adică transplanturi de cancer pancreatic uman la șoareci imunocompromiși și a avut următorul rezultat: Tratamentul a redus numărul de celule canceroase cu 90% în tumorile dezvoltate la o lună după ce a fost administrat.

În cercetarea publicată în 2017, am descoperit un mecanism care provoacă autodistrugerea celulelor canceroase umane în timpul duplicării lor (mitoză), fără a afecta celulele normale”, a declarat cercetătorul Malca Cohen-Armon de la Universitatea Tel Aviv din Israel.

Am valorificat acum aceste informații pentru a eradica eficient celulele canceroase pancreatice umane în xenogrefe”, a adăugat Cohen-Armon.

Molecula PJ34 cauzează o anomalie în timpul mitozei, fapt ce duce la moartea celulelor canceroase. Astfel, multiplicarea celulelor în sine a dus la moartea celulelor canceroase.

La o lună după ce au fost injectate zilnic cu PJ34, timp de 14 zile, celulele canceroase pancreatice din tumorile șoarecilor tratați au înregistrat o scădere relativă de 90%. Într-un șoarece, tumora a dispărut complet. Pe deasupra, tratamentul nu a prezentat efecte adverse și combate eficient și alte tipuri de cancer.

Descoperirile au fost publicate în Oncotarget.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Sute de copii au participat gratuit la servicii socio-medicale, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

Pachetul de servicii gratuite a fost posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează  Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

S-au finalizat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele din proiectul de dotare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean Brașov

Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele, aparatura medicală şi mobilierul incluse în proiectul cu finanţare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.