fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJȘefa Inspectoratului Școlar Cluj se ”formează” în Tenerife

Șefa Inspectoratului Școlar Cluj se ”formează” în Tenerife

Publicat în

spot_img
spot_img

Dacă în trecut concediile plătite din bani publici numite ”formări profesionale” se făceau pe litoralul românesc, se pare că lucrurile au evoluat, iar litoralul autohton a rămas în desuetudine. Acum se pleacă în vacanțe de-a dreptul exotice, păstrând însă același nume: ”formare profesională”.

Este și cazul Marinelei Marc, inspector general la Inspectoratului Școlar Cluj, care a anunțat pe pagina de Facebook, că a plecat la un curs de formare profesională pe litoralul spaniol, în Tenerife.

„De azi particip timp de o săptămână la un curs de formare în Tenerife, având ca temă predarea digitală. Este un curs în cadrul unui proiect Erasmus + accesat de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, pentru școli din mediul rural, prin intermediul căruia vor fi formate, în prima etapă, cadre didactice cu funcții de conducere în învățământ, în a doua etapă cadre didactice, iar apoi alte cadre didactice și elevi din școlile implicate în proiect. Mă bucur de această experiență, alături de directorii școlilor de la Așchileu, Beliș, Țaga, Ceanu Mare și Florești, împreună cu directori de școli din Italia, Polonia, Slovacia, cu convingerea că ceea ce vom învăța aici va fi de folos comunităților noastre în perioada următoare”, a scris Marinela Marc, pe pagina sa de socializare.

Împreună cu șefa IȘJ Cluj, în Tenerife au mai plecat directorii școlilor de la Așchileu, Beliș, Țaga, Ceanu Mare și Florești.

Cursul din Tenerife este parte a unui proiect Erasmus + accesat de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în urma cărui șefa IȘJ spune că ”ceea ce vom învăța aici va fi de folos comunităților noastre în perioada următoare”.

Așteptăm cu mare interes să vedem un raport public al participanților la formarea din Tenerife, împreună cu o listă a banilor publici cheltuiți cu această ocazie. O prezentare publică a proiectului Erasmus+ de care face vorbire doamna Marc ar fi, de asemenea, benefică. Nu de alta, dar așa am înțelege mai bine care sunt costurile pe care trebuie să le susțină IȘJ Cluj, respectiv UAT-urile de unde sunt reprezentanți în delegația respectivă, versus beneficiile potențiale.

De asemenea, ne dorim să publicăm cât mai multe despre lucrurile învățate în Tenerife de doamnele și domnii profesori, dar și despre modul cum le vor fi de folos comunităților acele cunoștințe acumulate pe litoralul spaniol.

Marinela Marc este consilier județean PNL, ea fiind numită la conducerea IȘJ Cluj în martie 2020.

Foto: Pagina de Facebook Marinela Marc

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.