3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVO nouă ediție a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov debutează duminică

O nouă ediție a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov debutează duminică

Publicat în

spot_img
spot_img

Ediţia a XIV-a a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov debutează duminică, 14 august, și aduce în faţa publicului 21 de filme importante din cinematografia românească şi internaţională. Selecţia de filme de la FFIR2022 de anul acesta se concentrează în jurul ideii de #Granite / #Borders, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Festivalul se va desfășura în perioada 14 august – 4 septembrie.

Conceptul de anul acesta îşi propune să aducă cât mai multe răspunsuri la întrebări şi provocări multiple care ţin de libertăţile individuale şi creative cu care societatea actuală se confruntă.

Respectând tema festivalului, pentru proiecţii au fost alese spaţii care depăşesc limitele convenţionalului.

Astfel, ediţia cu numărul XIV a FFIR urmează să se desfăşoare în locaţii multiple din zona Râşnov, iar proiecţiile vor avea loc în: Cetatea Râşnov, La Lift spre Cetate, Piaţa Unirii (Râşnov), Cetatea Feldioara, Promenada Codlea, Parcul Cetate din Hărman şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov.

FFIR aduce anul acesta filme şi proiecţii din Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Franţa, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Spania şi Suedia.

Prima proiecţie de film a festivalului va fi pelicula „Un bărbat pe nume Ove”. Filmul va putea fi văzut pe data de 14 august în Braşov, la Bastionul Ţesătorilor.

Programul complet al filmelor Festivalului de Film şi Istorii Râşnov poate fi consultat pe canalele de Social Media ale festivalului şi pe www.ffir.ro. Ca în fiecare an FFIR aduce unicitate şi originalitate în peisajul cinematografic românesc prin proiecţii de film desfăşurate în spaţii deosebite precum cetăţi medievale, pieţe publice, locaţii culturale şi nu numai.

Printre filmele ce vor putea fi urmărite în spaţiile unice FFIR se numără:

Belfast (2021, Regia: Kenneth Branagh)
Quo Vadis Aida (2019, Regia: Jasmila Zbanic)
Mame paralele (2021, Pedro Almodovar)

Metronom (2022, Regia: Alexandru Belc)
Pentru mine tu eşti Ceauşescu (2021, Regia: Sebastian Mihăilescu)
Braşov 1987. Doi ani prea devreme (2017, Liviu Tofan).

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe. Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov este un eveniment cultural organizat de Asociaţia Mioritics şi Asociaţia Râşnov Society.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

S-au finalizat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele din proiectul de dotare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean Brașov

Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele, aparatura medicală şi mobilierul incluse în proiectul cu finanţare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.