4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAPentru că se plictisea, un piteştean şi-a scrijelit numele pe unul dintre...

Pentru că se plictisea, un piteştean şi-a scrijelit numele pe unul dintre zidurile cetăţii Sarmisegetusa

Publicat în

spot_img
spot_img

Un piteştean riscă dosar penal după ce şi-a scrijelit numele pe unul dintre blocurile de piatră aparţinând zidului vechi al cetăţii Sarmisegetusa Regia, anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, precizând că bărbatul a explicat că a recurs la acest gest întrucât se plictisea.

”Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 că un bărbat şi-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră aparţinând zidului vechi al cetăţii Sarmisegetusa. Patrula de jandarmi s-a deplasat la faţa locului, iar împreună cu arheologul prezent la cetate, au sesizat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume”, relatează IJJ Hunedoara pe pagina de socializare.

Întrebat cu privire la motivul pentru care a distrus monumentul istoric, bărbatul le-a spus jandarmilor că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o din plictiseală.

”De asemenea, colegii noştri au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere care au fost predate poliţiştilor pentru a se continua cercetările”, transmite IJJ.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Branding local cu implicarea comunității în Hațeg

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea capacității Asociației de Turism Retezat de a se implica în dezvoltarea și promovarea orașului Hațeg.