4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREViceprimarul liberal din Satu Mare susţine că a fost exclus ”nedemocratic” din...

Viceprimarul liberal din Satu Mare susţine că a fost exclus ”nedemocratic” din PNL

Publicat în

spot_img
spot_img

Viceprimarul liberal al municipiului Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaş, susţine că decizia de marţi a Biroului Municipal al PNL de excludere a sa din partid este nedemocratică, având la bază doar faptul că el a acordat un vot “tehnic” într-o şedinţă de Consiliu Local în care mandatul partidului era pentru abţinere.

“Este foarte ciudat ce se întâmplă. Eu am solicitat şi scris conducerii filialei municipale să-mi comunice prevederile statutare pe care le-am încălcat, având în vedere că discuţia e un pic mai veche, cam de o lună, în momentul în care eu mi-am exercitat un vot în Consiliul Local, în care mandatul Biroului Politic Municipal era pentru abţinere. Eu am votat pentru, fiind un vot strict tehnic, de creştere a unei redevenţe pentru o concesiune de lucrare. Ideea e că votul a fost strict unul tehnic şi nu unul politic. Mi-am informat, de asemenea, colegii că votul pe care îl exprimă un consilier local în cadrul şedinţelor de Consiliu Local se efectuează conform prevederilor Codului Administrativ şi respectivul consilier local răspunde în nume propriu, penal dacă este cazul şi în nume solidar cu Consiliul. Tocmai de aceea le-am solicitat să-mi spună exact care sunt articolele statutare pe care le-am încălcat, ei referindu-se strict la decizii de birou politic”, a declarat Cristian Ghiarfaş, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat faptul că şi alţi colegi din PNL au avut asemenea voturi “tehnice” în Consiliul Local, însă ei nu au fost sancţionaţi.

Potrivit viceprimarului, decizia de excludere a sa din partid trebuie validată miercuri, în cadrul unui Birou Judeţean al PNL, iar dacă ea va fi confirmată, Cristian Ghiarfaş o va contesta.

“Mă gândesc să contest în instanţă, pentru că totuşi este vorba de PNL, care ar trebui să fie un reper în ceea ce priveşte democraţia şi dreptul la libera exprimare, la libera opinie şi inclusiv la exercitarea propriei opţiuni în momentul în care nu este vorba despre un vot politic, ci este vorba despre un vot tehnic. Partea asta nedemocratică, care se întâmplă în acest partid la ora actuală este tristă şi anumite principii şi anumite valori ar trebui respectate în continuare. Încă o dată repet: e vorba de PNL”, a conchis viceprimarul.

Excluderea sa din partid ar însemna şi pierderea postului de viceprimar şi consilier local. 

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel