12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEAccident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Publicat în

spot_img
spot_img

Cel puţin 34 de persoane au fost rănite, joi, într-un accident de roller-coaster produs în parcul de distracţii Legoland din Günzburg, în sudul Germaniei, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale citat de newsingermany.com.

Două dintre persoane sunt rănite grav, a anunțat poliția, care a mai spus că cercetează cauza exactă a producerii accidentului.

Din primele informații, se pare că accidentul s-a produs după ce un tren roller-coaster a frânat brusc și a fost lovit din spate de un altul. Persoanele rănite au suferit, printre altele, vânătăi şi julituri, a mai spus Poliţia.

Un purtător de cuvânt al parcului Legoland a afirmat că accidentul s-a petrecut în timpul unei curse trenului “Fire Dragon”. Toate echipele de salvare disponibile ale parcului au intervenit la locul incidentului.

Potrivit informațiilor de la Legoland, roller-coaster-ul se deplasează cu viteze de până la opt metri pe secundă, ceea ce corespunde cu aproximativ 29 de kilometri pe oră.

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten, în Renania-Palatinat. Încă nu este clar de ce femeia a căzut de pe roller coaster.

Articole recente

5 octombrie, ora 9:00 – Atelier de restaurare „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”, la Museikon din Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”. 

Sute de copii au participat gratuit la servicii socio-medicale, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

Pachetul de servicii gratuite a fost posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează  Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Medalie de aur pentru Alexandru Sibișan (CS Unirea Alba Iulia), la Balcaniada de Judo, desfășurată în Muntenegru

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a obținut o performanță extraordinară la Balcaniada de Judo – Under 21, desfășurată în 1 și 2 octombrie la Podgorica, Muntenegru. Judoka Alexandru Sibișan a câștigat, la individual,  medalia de aur, la categoria de greutate 90 de kilograme.

Grupurile parlamentare ale UDMR consideră nefondată campania lansată împotriva ministrului Tánczos Barna

Deputaţii şi senatorii UDMR îl asigură pe Tánczos Barna de întreg sprijinul lor

Mai multe articole de același fel