3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Publicat în

spot_img
spot_img

Turiştii care vor veni în Timişoara au la dispoziţie şapte trasee turistice în judeţ, care pornesc din municipiul reşedinţă şi pot fi explorate într-un weekend, fiind ajutaţi de Harta traseelor turistice din judeţul Timiş, lansată, joi, de Consiliul Judeţean (CJ).

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare. Traseele pot fi explorate şi în format digital.

El spune că o astfel de hartă turistică a judeţului era foarte necesară, mai ales că anul viitor Timişoara va deţine titlul de Capitală Culturală Europeană 2023 şi se doreşte ca turiştii care vor veni în oraş să aibă şi alte experienţe şi să descopere şi atracţii din judeţ, după ce studii efectuate de alte instituţii de profil au arătat că străinii care vin în Timişoara preferă doar câteva trasee urbane, respectiv Catedrala, centrul istoric şi mall-ul.

“O dată în viaţă vom avea privilegiul de a fi Capitală Culturală Europeană şi de a avea toate luminile aţintite asupra noastră. Harta traseelor turistice a fost realizată la iniţiativa Biroului de dezvoltarea turismului şi evenimente din cadrul CJ, după un studiu efectuat de Facultatea de Geografie a Universităţii de Vest Timişoara, timp de doi ani, care a reliefat că oraşul are doar trei puncte de atracţie: Catedrala, mall-ul şi centrul istoric. A fost surprinzător pentru noi, pentru că noi credeam şi credem că sunt şi alte elemente care pot face din Timişoara un punct de atracţie turistică. Aşteptăm ca şi primăria Municipiului Timişoara să facă un astfel de traseu turistic al municipiului, pe care să-l integrăm în platforma pe care am inaugurat-o astăzi. Acum am inaugurat şapte posibile rute pe care turiştii le au la dispoziţie, dar vom îmbogăţi acest patrimoniu turistic”, a detaliat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Deocamdată, cele şapte trasee pot fi rulate doar cu maşina, dar vor fi extinse şi pentru alte mijloace de transport în comun, cum sunt trenurile sau autobuzele, inclusiv pe alte rute.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.