6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘAteliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul...

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Satului din Baia Mare este, în acest weekend, gazda Târgului ”Bun de Maramureș de Sfânta Maria – Dorul pâinii de acasă”. Timp de două zile, în 13 și 14 august, vizitatorii vor putea participa la ateliere gastronomice, vor avea posibilitatea de a cumpăra produse tradiționale si obiecte artizanale, dar se vor putea delecta și cu un concert de pricesne.

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

”În acest an, sâmbătă, vom avea mai multe ateliere gastronomice, în care alături de Măriuca Verdeș și Asociația Rădăcinilor Străbune vom pregăti pâine și preparate tradiționale, așa cum se făcea odată în satul tradițional”, spune Monica Mare, directorul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

În contextul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, duminică, 14 august, va avea loc un concert de pricesne și cântece religioase, începând cu ora 17.00.

Program:
•13 august: „Dorul pâinii de acasà”, atelier gastronomic – ora 14:00
•14 august: Concert „De Sfântà Märie Mare”- ora 17:00
•13-14 august: Targ de produse traditionale si obiecte artizanale intre orele 12:00-20:00

Târgul Bun de Maramureș se desfășoară în perioada 13-14 august, între orele 12.00 – 20.00, la Muzeul Satului din Baia Mare, pe strada Dealul Florilor nr. 1

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare dă start campaniei de recrutare

Liga Studenților ”Pintea Viteazul’’ este o organizație nonguvernamentală și apolitică, care se ocupă de reprezentarea studenților a celor trei facultăți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, fiind, totodată, singura organizație studențească din județul Maramureș.