8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJ„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

„Khetane – Comunități împreună” este primul festival care se organizează la Pata Rât și care își propune să atragă atenția asupra comunităților marginalizate din Cluj-Napoca.

Festivalul are loc între 12 și 14 august, iar în program sunt concerte, proiecții de film, dezbateri, o prezentare de modă și activități pentru copii gândite și calibrate special pentru a facilita interacțiunile sociale între locuitorii ghetoului clujean și locuitorii Clujului, potrivit organizatorilor.

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

În scrisoarea oficială de invitație se arată că ”suntem mai mult decât mândri că și această comunitate a orașului nostru reușește să se afirme pe mai marea scenă a orașului nostru, cu o viață culturală atât de vibrantă.”

”Suntem recunoscători pentru sprijinul generos prin tradiție din partea Primăriei Cluj-Napoca – în valoare de 30.000 RON, cu care, pe lângă alte granturi oferite de Fondurile Norvegiene, Europa Creativă și AFCN am putut să producem evenimentele din cadrul festivalului.

Vă invităm deci cu brațele deschise la Pata Rât, ca să vedeți tot ce avem să vă oferim!”, mai spun organizatorii.

”În timpul celor trei zile de festival, cei care vor ajunge la Pata Rât vor putea participa la concursuri de talent, prezentări de modă, proiecții de film, dezbateri publice, TED Talk-uri dar și concerte de muzică lăutărească, fusion și desigur, manele.”, se mai arată în invitație.

Organizatorii se așteaptă ca un interes deosebit să reprezinte dezbaterea publică pe tema justiției sociale, organizată duminică 14 august, de la ora 16:00.

„Va invităm să veniți la concert la Pata Rât să vedeți viața printre gunoaie unde trăim noi”, a fost invitația unei alte femei din comunitate.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel