fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJ„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

„Khetane – Comunități împreună” este primul festival care se organizează la Pata Rât și care își propune să atragă atenția asupra comunităților marginalizate din Cluj-Napoca.

Festivalul are loc între 12 și 14 august, iar în program sunt concerte, proiecții de film, dezbateri, o prezentare de modă și activități pentru copii gândite și calibrate special pentru a facilita interacțiunile sociale între locuitorii ghetoului clujean și locuitorii Clujului, potrivit organizatorilor.

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

În scrisoarea oficială de invitație se arată că ”suntem mai mult decât mândri că și această comunitate a orașului nostru reușește să se afirme pe mai marea scenă a orașului nostru, cu o viață culturală atât de vibrantă.”

”Suntem recunoscători pentru sprijinul generos prin tradiție din partea Primăriei Cluj-Napoca – în valoare de 30.000 RON, cu care, pe lângă alte granturi oferite de Fondurile Norvegiene, Europa Creativă și AFCN am putut să producem evenimentele din cadrul festivalului.

Vă invităm deci cu brațele deschise la Pata Rât, ca să vedeți tot ce avem să vă oferim!”, mai spun organizatorii.

”În timpul celor trei zile de festival, cei care vor ajunge la Pata Rât vor putea participa la concursuri de talent, prezentări de modă, proiecții de film, dezbateri publice, TED Talk-uri dar și concerte de muzică lăutărească, fusion și desigur, manele.”, se mai arată în invitație.

Organizatorii se așteaptă ca un interes deosebit să reprezinte dezbaterea publică pe tema justiției sociale, organizată duminică 14 august, de la ora 16:00.

„Va invităm să veniți la concert la Pata Rât să vedeți viața printre gunoaie unde trăim noi”, a fost invitația unei alte femei din comunitate.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel