6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIENou parc finanțat din bani europeni la Târgu Mureș. Green Park Substejeriș...

Nou parc finanțat din bani europeni la Târgu Mureș. Green Park Substejeriș se va întinde pe 4 ha

Publicat în

spot_img
spot_img

Potrivit unui studiu făcut public de către Institutului Național de Statistică zilele trecute, suprafața verde pe cap de locuitor în Târgu Mureș este de 57,4 mp, fiind în topul marilor orașe verzi din țară.

Analizând comparativ datele din ultimii ani, tendința este de creștere susținută a suprafeței verzi în mediul urban.

Uniunea Europeană recomandă un minimum de 26 de metri pătrați, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății 50 de metri pătrați/cap locuitor.

Primăria Târgu Mureș și-a propus, ca zone verzi din oraș să fie reconfigurate și, de asemenea, suprafața acestora să se mărească.

Inițiativa primarului Soós Zoltan “Adoptă un spațiu verde” , a fost primită cu entuziasm de către târgumureșeni, iar peste 80 % dintre cei care au răspuns chestionarului online au fost de acord cu un astfel de proiect, prin care parcurile sau spațiile verzi din oraș pot fi adoptate de companii, ONG-uri sau asociații de proprietari și reamenajate și modernizate.

Peste 50% dintre cei chestionați își doresc parcuri curate, zone de agrement, piste pentru biciclete, zone de odihnă bine întreținute, cu multă vegetație și mobilier modern și pun accentul pe iluminatul modern al spațiilor verzi și al parcurilor.

De asemenea, un alt mare proiect la care lucrările au început deja este cel al noului parc Green Park Substejeriș,  care se va întinde pe 4 ha de teren neutilizat din cartierul Tudor. Scopul acestui proiect este de a oferi târgumureșenilor un nou spațiu verde îmbinat cu alte spații suplimentare de petrecere a timpului liber, distracție și sport.

Noul spațiu verde din oraș va avea o alee pietonală suspendată, panoramică, un teren de joacă pentru copii, o pistă de alergare cu suprafață de tartan, alei pietonale pavate cu piatră  natural și o scenă pentru spectacole. Se va amplasa mobilier urban precum bănci noi, pergole, stâlpi de iluminat,  cișmele, un rastel de biciclete, un punct de informare turistică precum și un spațiu special dedicat animalelor de companie.

Green Park Substejeriș este finanțat din fonduri europene, având o valoarea eligibilă de 14.533.963 lei.

Noul loc verde din oraș  va fi disponibil din 2023 și cu siguranță va deveni o zonă populară de recreere, divertisment și sport pentru locuitorii din Târgu Mureș și nu numai.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel