6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria atrage o investiție URIAȘĂ! Peste 7 miliarde de euro într-o fabrică...

Ungaria atrage o investiție URIAȘĂ! Peste 7 miliarde de euro într-o fabrică de acumulatori la Debrecen

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea mai mare investiţie din istoria de până în prezent a Ungariei se realizează la Debrecen, unde China Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), cel mai mare producător de acumulatori din lume, va înfiinţa a doua sa fabrică europeană, o investiţie în valoare de aproximativ 3 000 de miliarde de forinţi ( peste 7 miliarde euro), a anunţat Levente Magyar, secretar de stat al Ministerului de Externe şi al Comerţului Exterior, responsabil pentru relaţia cu Parlamentul, citat de agenția de presă ungară MTI.

Secretarul de stat a relatat că vineri s-a încheiat o serie de negocieri de peste doi ani, în urma cărora fabrica celor de la CATL va fi ridicată pe o suprafaţă de 221 de hectare, creându-se, astfel, aproximativ 9000 de noi locuri de muncă în Ungaria.

Levente Magyar a adăugat că mai multe detalii despre investiţie vor fi făcute publice după aprobarea investiţiei de către acţionarii companiei chineze.

“Investiţia chineză este implementată în domeniul producţiei de autovehicule electrice. Acest lucru confirmă, încă o dată, că guvernul maghiar a luat decizia corectă atunci când a anunţat strategia sa de deschidere către China şi când a definit industria autovehiculelor electrice ca fiind unul dintre principalii piloni ai dezvoltării economice a Ungariei”, a subliniat secretarul de stat.

În comunicatul Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) se precizează că în construcţia fabricii de acumulatori de la Debrecen, cu o capacitate de 100 gigawaţi oră (GWh), va fi investită suma de 7,34 de miliarde de euro. Aceasta va fi a doua fabrică europeană de acumulatori a companiei, cealaltă fabrică aflându-se în Germania. În funcţie de aprobarea acţionarilor companiei, construcţia primei unităţi de fabricaţie ar putea începe deja anul acesta. Proiectul, care va fi implementat în Parcul Industrial Sud de la Debrecen, va furniza celule şi module de acumulatori pentru producătorii europeni de automobile.

În comunicatul companiei se subliniază că Ungaria – şi în special Debrecen – se poate lăuda cu un mediu de afaceri stabil, cu o infrastructură dezvoltată şi conexiuni logistice bune, cu o industrie auto cu o istorie lungă şi cu suficient de multă forţă de muncă bine pregătită, competitivă, ceea ce face ca ţara să fie o alegere perfectă pentru cea de-a doua fabrică europeană de acumulatori a CATL.

Întrucât fabrica din Ungaria este aproape de fabricile de automobile ale unora dintre clienţii săi – cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen – CATL va putea satisface mai bine cererea de acumulatori de pe piaţa europeană.

Clienţii europeni ai CATL au salutat noul proiect. Markus Schäfer, membru al consiliului de administraţie de la Mercedes-Benz Group AG, director tehnic responsabil pentru dezvoltare şi achiziţii, a declarat că noua fabrică europeană modernă a CATL din Ungaria reprezintă o altă piatră de hotar în extinderea producţiei de autovehicule electrice, în cooperare cu partenerii-cheie.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel