6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUGeorgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

Publicat în

spot_img
spot_img

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

A fost un raliu ca o vacanță în acest weekend pentru cele 84 de echipaje care au luat startul în raliul de regularitate Transylvania Classic, o competiție dedicată mașinilor clasice, young-timer și electrice, 57 dintre ele fiind în categoria clasice și young-timer și 27 în categoria electrice.

După peste 400 de kilometri parcurși și 11 probe speciale specifice competițiilor de regularitate, Georgi Andonov și Jordanka Andonova au reușit să câștige în premieră competiția de la Sibiu.

Echipajul bulgar a luat startul cu un model Mercedes-Benz 200E (1990) și a adunat în total doar 54,1 puncte de penalizare. Georgi Andonov și Jordanka Andonova au luat startul și la ediția din 2021 când au terminat pe locul secund în clasamentul general, acesta fiind al doilea an consecutiv când competiția de la Sibiu este câștigată de un echipaj străin.

Lupta pentru locurile de pe podium a fost extrem de strânsă pe locul secund clasându-se echipajul Daniel Pavel și Victor Pavel (BMW 3.0 CSI) cu un total de 57 de puncte de penalizare. Pe locul 3 în ierarhia generală au urcat Robert Apostolescu și David Apostolescu, care au adunat 73 de puncte de penalizare.

La categoria CLASICE singura diferență față de podiumul clasamentului general a fost clasarea pe trei a echipajului Marius Șerbănescu și Cristian Popa care a concurat cu un Mercedes-Benz 300 SL (1987) și care a adunat 117,1 puncte de penalizare.

La categoria YOUNGTIMER s-a impus în premieră echipajul Robert Apostolescu / David Apostolescu cu un BMW X4 (2015), echipaj care a terminat pe locul trei la general. Podiumul a fost completat de echipajul bulgar Dimitar Nenov / Stanislava Ilieva pe un model Dacia Duster (2019) și de Ștefan Bârlea / Alexandru Crăciun cu un BMW 318 (1997).

Dimitar Nenov și Stanislava Ilieva au fost câștigătorii ediției din 2021 la general, anul acesta ei impunându-se doar în cadrul Cupei Dacia. Echipajul bulgar a fost urmat în clasament de Caius Tomiță și Georgeta Tomiță care au concurat pe o Dacia 1310 din 1986 și de Mihai Maier cu Ștefan Plămădială pe un model Dacia 1300 din 1973.

În categoria Ladies Trophy, unde punctează echipajele complet feminine, Cristiana Oprea și Alexia Parteni (Porsche Taycan) a fost pe prima poziție, podiumul fiind completat de Delia Haută și Alina Marinescu (BMW Z3 – 1997) și Ioana Radu ș Norina Sasu (BMW 325 – 1991).

Dan Siminie (Ford A – 1929) la categoria C, Emil Mitranovici (Mercedes Benz – 1951) la categoria E, Daniel Bachmann / Leonard Bachmann (Mercedes-Benz 280 SL – 1968) la categoria F, Daniel Pavel / Victor Pavel (BMW 3.0 CSI – 1973) la categoria G și Georgi Andonov / Jordanka Andonova (Mercedes-Benz 200E – 1990) la categoria Hau fost echipajele care s-au impus la categoria specifică anului de fabricație al mașinii cu care au luat startul. Marius Șerbănescu și Cristian Popa au primit Trofeul Transfăgărășan, fiind echipajul cu cele mai puține puncte de penalizare pe această probă specială.

Premiul special pentru mașina cu cea mai mică cilindree din concurs (595 cmc) s-a acordat echipajului Peter Tamas-Lupui / Anett-Cecilia Nagy care au luat startul cu un Trabant 601 (1990), iar cel mai tânăr participant a fost copilotul Ștefan Alexandru Niculae (13 ani).

***

Transylvania Classic 2022 s-a desfășurat în perioada 11 – 13 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2022 este o competiție dedicată mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Parteneri tehnici: Orange Sport, Asociația pentru Electromobilitate – AERO, EV-mag, BMW România, Astoria, miliLITRI, Coffeelicious.ro, Printcenter.ro, e-pneu.ro, e-twow.ro, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Păstrăvăria Albota, AlphaMed, The Gentleman Driver, Zile și Nopți, Magic FM

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.