3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALOpt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Publicat în

spot_img
spot_img

Aproape 5.900 de gospodării, din opt localităţi, au rămas fără curent electric, duminică după-amiază, după ce vântul a afectat posturile de transformare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, au rămas nealimentate cu energie electrică 48 de posturi de transformare din localităţile Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed, fiind afectaţi 5.820 de utilizatori din zonă.

Echipele distribuitorului de energie electrică lucrează la remedierea defecţiunilor.

Zona respectivă s-a aflat, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

De asemenea, şi judeţul Harghita se află sub incidenţa unui cod galben meteo, până la ora 22.00 fiind prognozate averse ce vor acumula 25-40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Un hub de cercetare și educație interdisciplinară a fost înființat la Universitatea de Medicină din Târgu Mureş

Institutul de Neuroștiințe - British-Romanian Academic Institute of Neuroscience (BRAIN) va permite organizarea de cursuri sub forma unor şcoli de vară postuniversitare, MSc, pentru studenţi internaţionali