6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAlexandru-Raul Todoran, elevul genial din Orăștie, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională...

Alexandru-Raul Todoran, elevul genial din Orăștie, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Informatică din Indonezia

Publicat în

spot_img
spot_img

Alexandru-Raul Todoran, de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică. Lotul țării noastre a avut un rezultat excepțional: locul al doilea în Europa și 8 în lume, dar și locul al doilea “all times” în Hall of Fame-ul competiției.

Patru medalii, locul al doilea în Europa și locul 8 în lume din 90 de ţări participante. Acesta este bilanțul echipei României la Olimpiada Internațională de Informatică din Indonezia. Cu acest rezultat, România urcă pe locul al doilea “all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii, a transmis, duminică seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Din lotul olimpic de Informatică al României fac parte: Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara).

“Acum, la Olimpiada Internațională de Informatică (ediția 2022 – Indonezia), în aceeași formulă, dar coordonaţi și însoțiți de prof. Marius Nicoli (Colegiul Național “Frații Buzești”) – Team Leader și Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zürich, fost medaliat olimpic), au reușit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa și locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)”, a transmis ministrul Educației.

Rezultatele ediției de anul acesta:

* Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din București) – medalie de aur

* Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București) – medalie de argint

* Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie) – medalie de argint

* Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internațional de Informatică din București).

* locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică în clasamentul pe medalii

* locul al doilea în Europa și locul 8 în lume la ediția curentă.

Alexandru-Raul Todoran este multiplu premiat la olimpiadele și concursurile internaționale de informatică. În luna august a anului 2019 era medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, iar în toamna aceluiași an câștiga aurul și la competiția internațională din Bulgaria, IATI 2019 – International Autumn Tournament in Informatics. În 2020, Alexandru a reușit să obțină cel mai mare punctaj și medalia de aur la aceeași competiție.

În luna iulie, Alexandru-Raul Todoran a obținut medalia de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.