fbpx
-6.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAExpoziție inedită la muzeul din Deva; Oțel incandescent și coșuri fumegânde

Expoziție inedită la muzeul din Deva; Oțel incandescent și coșuri fumegânde

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, va găzdui în perioada 31 august – 9 septembrie, în colaborare cu Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, expoziția Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte.

Vernisajul expoziției a avut loc astăzi, 31 august, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia.

Expoziția este una itinerantă, organizată de către Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm, în colaborare cu mai multe instituții și asociații culturale din Banatul Montan, care a mai putut fi văzută la Reșița, Caransebeș, Arad și Sibiu, redând aspecte diverse despre importanța Banatului Montan în ceea ce privește industria și metalurgia din zona respectivă, incluzând și conexiunile cu spațiile apropiate și nu numai.

Alături de gazde, reprezentate prin Liliana Țolaș, managerul Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, și Adriana Ardeu, director al instituției, vor da detalii despre expoziție dr. Dacian Rancu, managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și prof. univ. dr. Rudolf Gräf, de la Universiateta Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,