3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAu avut nevoie de 15 ani pentru a construi o școală la...

Au avut nevoie de 15 ani pentru a construi o școală la Semlac, în județul Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

O nouă şcoală a fost inaugurată, vineri, în ultima zi de vacanţă a elevilor, în comuna Semlac, la 15 ani de la începerea lucrărilor, autorităţile locale reclamând “multe piedici şi tergiversări” în finalizarea proiectului.

Noua şcoală din comună poartă numele medicului Ioan Danicico, care s-a născut în Semlac, iar aici vor învăţa 370 de elevi din clasele I – VIII.

“După multe piedici şi tergiversări, am reuşit să inaugurăm astăzi Şcoala Gimnazială ‘Dr. Ioan Danicico’. Deşi a durat foarte mult, astăzi vorbim despre un vis împlinit. Construcţia a început în anul 2007 şi până în 2012 fondurile au venit de la Ministerul Învăţământului şi de la Inspectoratul Şcolar. Din 2012 până în 2015 construcţia a fost sistată, din lipsa finanţării. În 2015 obiectivul a fost mutat pe lista de fonduri din PNDL şi am putut să continuăm lucrările. Din păcate, în societate s-a întâmplat tragedia de la Colectiv şi am sistat lucrările, pentru că trebuiau schimbate multe detalii din proiect şi nu am avut fonduri. Legislaţia ISU a trebuit respectată pentru a avea autorizaţie de funcţionare”, a explicat la inaugurare primarul comunei, Letiţia Stoian.

Şcoala se deschide luni şi beneficiază de mobilier şi echipamente moderne. Valoarea totală a lucrărilor la noua şcoală s-a ridicat la 7,5 milioane lei.

”O felicit pe doamna primar Letitia Stoian pentru insistența și energia cu care s-a implicat în construirea acestei școli. Știu cât a muncit și pentru acest proiect, și pentru celelalte investiții care au transformat Semlacul într-o comună urbanizată. La Semlac toate proiectele inițiate de doamna primar au fost implementate, unul dintre acestea fiind asfaltarea tuturor străzilor, ceea ce arată eficiența administrației locale.”, a spus Iustin Conca, președintele CJ Arad, prezent la inaugurare.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.