3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEInvestiții în educație la Sebeș: În 80% din școli se derulează proiecte...

Investiții în educație la Sebeș: În 80% din școli se derulează proiecte cu finanțări nerambursabile

Publicat în

spot_img
spot_img

La începutul unui nou an școlar, primarul Sebeșului, Dorin Nistor, face un bilanț al investițiilor pe care municipalitatea le derulează pentru a veni în sprijinul educației. Majoritatea se bazează pe finanțări nerambursabile obținute de Primăria Municipiului Sebeș.

„S-a vorbit despre construirea noului liceu tehnologic de la Sebeș și suntem un model la nivel național prin această investiție. Într-un stadiu avansat se află și lucrările pentru transformarea vechii centrale termice din cartierul Valea Frumoasei într-o creșă și grădiniță.

Printr-un program integrat finanțat prin POR 2014-2020, circa 22 milioane lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea mai multor școli. Sunt deja în derulare lucrările pentru modernizarea corpului B al Colegiului Național „Lucian Blaga” și pentru extinderea Grădiniței cu program prelungit de la Petrești (fotografiile au fost făcute în urmă cu câteva zile).

Prin același program vom reabilita corpul de clădire A aparținând Liceului cu Program Sportiv situat pe bulevardul Lucian Blaga nr. 76, va fi construită sala de sport aferentă Școlii Gimnaziale Petrești și va fi transformat imobilul fostei centrale termice din cartierul Aleea Parc în creșă. Pentru modernizarea corpului E al Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” și pentru baza sportiva situată pe strada Tipografilor avem câștigate finanțările nerambursabile de peste 5,4 milioane lei” sintetizează primarul Dorin Nistor.

Să nu uităm că Școala Gimnazială din Răhău a fost modernizată tot printr-o finanțare nerambursabilă. Acolo unde, până în anul 2016, nu era nici apă curentă, nici toalete, acum elevii și preșcolarii beneficiază de săli de clasă luminoase, colorate, de sală și teren de sport, de grupuri sociale și cabinet medical școlar.

La internatul Liceului Sportiv s-a finalizat o parte importantă a reparațiilor și amenajărilor interioare, resursele fiind alocate de la bugetul local.

„În ultimii doi ani, cu sprijinul echipei din primărie, au mai fost accesate finanțări nerambursabile în valoare de peste 650.000 lei pentru dotarea școlilor din Sebeș cu tablete destinate elevilor, care să faciliteze desfășurarea în bune condiții a activităților didactice, în contextul pandemiei de COVID-19″ mai precizează edilul Sebeșului.

Cu gândul că toate aceste proiecte care sunt deja asigurate financiar vor fi fructificate în beneficiul comunității locale, la Sebeș se pornește cu optimism într-un nou an școlar.

Articole recente

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Mai multe articole de același fel

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Atelier de restaurare la Museikon în Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”.