3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALJudeţul Sibiu va avea o infrastructură mai bună de apă şi de...

Judeţul Sibiu va avea o infrastructură mai bună de apă şi de ape uzate cu ajutorul unei finanțări europene de peste 65 de milioane de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Comisia Europeană a aprobat o contribuţie de peste 65 milioane euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, pentru o infrastructură mai bună de apă şi de ape uzate în regiunea localităţilor Mediaş, Agnita şi Dumbrăveni din judeţul Sibiu.

Politica de coeziune vizează îmbunătăţirea concretă a condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor din toate regiunile UE. Acest proiect va îmbunătăţi în mod semnificativ condiţiile de viaţă ale peste 35.000 de cetăţeni din această regiune a României prin îmbunătăţirea reţelei de apă şi de ape uzate”, a afirmat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, potrivit comunicatului de presă al Executivului european.

Conform sursei citate, în special, în cadrul proiectului se vor reabilita principalele conducte de apă şi sistemul de distribuţie existente şi vor fi onstruite altele noi.

De asemenea, vor fi construite 26 de noi staţii de pompare a apei şi vor fi reabilitate unele vechi, 25 de noi rezervoare de apă potabilă şi 25 de noi staţii de clorurare. În privinţa apelor uzate, proiectul va pune la dispoziţie 55 km de reţea de canalizare nouă şi va reabilita 74  km din cea existentă, precum şi o staţie de epurare a apelor uzate din Şeica Mare.

În plus, această investiţie a UE va contribui la modernizarea sistemelor de control menite să monitorizeze calitatea apei şi se estimează că va crea 33 de locuri de muncă permanente pentru personalul de întreţinere şi exploatare a infrastructurii, mai indică sursa menţionată.

Proiectul va reduce poluanţii din sursele de apă, va asigura aprovizionarea continuă cu apă potabilă sigură şi va avea un impact pozitiv de lungă durată asupra sănătăţii publice, contribuind în acelaşi timp la respectarea directivelor UE privind apa potabilă şi apele urbane reziduale.

Este preconizat că proiectul va fi finalizat în 2026. Acesta vine în completarea altor două proiecte majore ale UE care acoperă alte părţi ale judeţului, din martie 2022 şi, care îmbunătăţesc, de asemenea, calitatea apei potabile şi reduc poluarea cauzată de evacuarea apelor uzate.

Prin acest proiect, sunt investite în total 139 milioane euro în judeţul Sibiu din fondurile aferente perioadei de programare 2014-2020.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Un hub de cercetare și educație interdisciplinară a fost înființat la Universitatea de Medicină din Târgu Mureş

Institutul de Neuroștiințe - British-Romanian Academic Institute of Neuroscience (BRAIN) va permite organizarea de cursuri sub forma unor şcoli de vară postuniversitare, MSc, pentru studenţi internaţionali