3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂKatalin Novák: Nu o să fim de acord în toate, dar cel...

Katalin Novák: Nu o să fim de acord în toate, dar cel mai important este să ne ascultăm reciproc şi să înţelegem punctul de vedere al celuilalt

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedinta Ungariei, Katalin Novák, a spus în cadrul declaraţiei de presă comune de la Palatul Cotroceni cu şeful statului, Klaus Iohannis, că „Ungaria și România au interesul de a avea o relaţie bilaterală bună, pragmatică”.

„Am convenit că dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu o să fim de acord în toate, dar cel mai important este să ne ascultăm reciproc şi să înţelegem punctul de vedere al celuilalt, pentru a reduce aceste tensiuni”, a adăugat oficialul ungar.

Katalin Novák a spus că ultima oară a fost la Bucureşti la Summitul B9 după ce de 12 ani niciun preşedinte al Ungariei nu a vizitat România.

”L-am invitat pe domnul preşedinte la Budapesta şi am convenit că această vizită se va petrece în perioada următoare. Suntem două ţări vecine, de aceea avem nevoie ca relaţia dintre România şi Ungaria să funcţioneze. Ungaria şi România sunt interesate şi au interesul de a avea o relaţie bilaterală bună, pragmatică. Suntem ţări vecine de aceea avem nevoie ca relaţia dintre România şi Ungaria să funcţioneze. Am convenit că dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu o să fim de acord în toate cele, dar cel mai important este să ne ascultăm reciproc şi să înţelegem punctul de vedere al celuilalt, pentru a reduce aceste tensiuni. Avem nevoie de colaborare, dar ştim că nu vom fi de acord în toate aspectele”, a explicat preşedinta Ungariei, Katalin Novák.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel