3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂUngaria susține aderarea României la Spaţiul Schengen

Ungaria susține aderarea României la Spaţiul Schengen

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedinta Ungariei, Katalin Novák a anunţat, miercuri, că Ungaria susţine aderarea României la Spaţiul Schengen, iar ţara noastră poate conta pe sprijin în acest sens.

Am vorbit despre statutul de membru Schengen a României. Ungaria susţine aderarea României la Spaţiul Schenge şi România poate conta pe susţinerea Ungariei în acest sens. I-am spus domnului preşedinte că Ungaria este de fapt o naţiune solidară şi ne bucurăm să vedem că maghiarii din Transilvania au asigurată reprezentarea la cel mai înalt nivel, UDMR fiind parte din Guvern. Ne bucurăm să vedem acest lucru şi avem încredere că interesul nostru, respectiv succesul, traiul de zi cu zi în plaiurile natale va fi posibil şi pentru cetăţenii de etnie maghiară din România. Am convenit acest lucru cu domnul preşedinte. Rezumând, sumarizând eu am încredere că putem continua şi în viitor această colaborare, acest dialog pragmatic pentru viitor, poate cel mai curând la Budapesta şi la alte foruri internaţionale”, a declarat Katalin Novák, într-o conferinţă de presă comună susţinută, miercuri la Palatul Cotroceni, cu şeful statului Klaus Iohannis.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Ligia Deca, noul ministru al Educației, a depus jurământul la Cotroceni 

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că nu doar noul ministru are nevoie de încurajări şi de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucreze, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi ale Educației va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern