4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAUn profesor universitar din București șterge pe jos cu rectorul Universității din...

Un profesor universitar din București șterge pe jos cu rectorul Universității din Alba Iulia, după eșecul organizării Congresului Istoricilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Profesorul universitar doctor Marian Petcu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, a transmis o scrisoare rectorului Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, în care reclamă modul dezastruos în care a fost organizat Congresul Istoricilor, scrie Alba24.ro

Profesorul Petcu a spus că istoricii care au venit la Alba Iulia au fost umiliți, fiind lăsați să aștepte la coadă aproximativ 2 ore, în soare, pentru masa de prânz pe care o plătiseră. De asemenea, spune el, au lipsit însemnele naționale de pe toate materialele promoționale ale congresului și din sălile de dezbateri.

Redăm mai jos mesajul integral al profesorului Petcu

”Domnule rector al Universității 1 Decembrie 1918, Alba Iulia,
Doamnelor și domnilor reprezentanți ai Universității,

Am trăit mai multe uimiri la universitatea dumneavoastră, cu ocazia recentului congres.

Mai întâi, nici sala de deschidere a lucrărilor, nici materialele promoționale – volumul, rucsacul, bannerele (unul, vai!) ș.a.m.d. NU AU AVUT ÎNSEMNELE STATULUI ROMÂN!

Nimic NAȚIONAL – verificați! Nici drapelul de stat, nici stema de stat, NIMIC! Este descalificant și penal! O rușine de nedescris!

Imnul a fost transmis în versiune instrumentală, cu intervențiile președintelui Academiei, cum nu s-a mai întâmplat niciodată la o astfel de manifestare.

Nicio televiziune locală, regională ori națională nu a fost prezentă la eveniment.

Cu ce se ocupă Biroul dumneavostră de comunicare?

Se vede atât de clar – cu nimic…

V-ați bătut joc de participanți – sute de istorici au stat în soare, circa două ore, pentru a primi un drept – am plătit 165 lei pentru trei mese de prânz, așa cum ne-ați cerut!

Persoane în vârstă, bolnavi, tineri și bătrâni, nu a contat.

Vedeți imaginea atașată!

Este fără precedent în istoria manifestărilor științifice din țara noastră!

V-am lăsat bonurile mele de masă (și alți colegi au procedat la fel), să le mâncați dumneavoastră, în soare, după circa una-două ore de așteptare. Jalnici ați fost!

În sălile în care au fost secțiuni, nu am avut nici măcar un pahar cu apă.
Am lucrat ieri în sala Erasmus, la Bibliotecă.  O prietenă a cumpărat șase sticle de apă…

Să cereți iertare comunității savante!

Ați compromis un eveniment care putea să sporească prestigiul gazdelor, dar … dimpotrivă!
Primiți din partea mea regrete eterne!

Prof. univ. dr. Marian Petcu, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București”

Foto: Prof. Univ. Dr. Marian Petcu

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Atelier de restaurare la Museikon în Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”. 

Sute de copii au participat gratuit la servicii socio-medicale, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

Pachetul de servicii gratuite a fost posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează  Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.