6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTReprezentanţii cluburilor de hochei din Transilvania au fost excluși din alegerile pentru...

Reprezentanţii cluburilor de hochei din Transilvania au fost excluși din alegerile pentru conducerea Federaţiei Române de Hochei

Publicat în

spot_img
spot_img

Federaţia Română de Hochei (FRHG) şi-a desfăşurat Adunarea Generală pentru alegerea conducerii federaţiei excluzându-i însă pe reprezentanţii şi candidaţii cluburilor din Transilvania şi din Ţinutul Secuiesc. Acestora nu li s-a recunoscut dreptul la vot, deoarece biroul federal a considerat că au datorii faţă de federaţie. Dintre cele 8 cluburi din prima linie a hocheiului din România, doar reprezentanţii a două cluburi din Bucureşti şi unul din Galaţi au primit drept de vot la Adunarea Generală.

Totuși, FRHG a fost de acord ca trei cluburi, SC Miercurea Ciuc, ACS Gyergyoi Hoki Klub – CS Gheorgheni HC şi CSM Corona Braşov, să aibă dreptul de a juca în Prima Ligă (Erste Liga) din Ungaria, care începe vineri.

Într-o declaraţie acordată agenţiei ungare de presă MTI, Attila Nagy, directorul Academiei de Hochei pe Gheaţă din Ţinutul Secuiesc, a criticat deciziile Adunării Generale. Acesta a precizat că va cere instanţei să le anuleze. Totuşi, el a spus că este important faptul că noua conducere a federaţiei şi-a dat acordul ca echipele SC Miercurea Ciuc, ACS Gyergyoi Hoki Klub – CS Gheorgheni HC şi CSM Corona Braşov să participe la campionatul din Erste Liga. Totodată, biroul federal a aprobat participarea echipelor de tineret ale Academiei de Hochei pe Gheaţă din Ţinutul Secuiesc la campionatele de tineret din Ungaria şi la cele internaţionale, precum şi participarea echipei feminine de hochei ACS Fox Hockey Gheorgheni în campionatul ungar.

Reprezentanţii celor patru cluburi din Ţinutul Secuiesc şi unul din Braşov, care reprezintă cele mai puternice cluburi din campionat, nu au fost lăsaţi să voteze din cauza unor presupuse datorii faţă de federaţie.

După cum a explicat Attila Nagy, în urmă cu câteva luni, federaţia a aplicat amenzi usturătoare cluburilor din Transilvania, pentru că nu au trimis la timp statisticile cu măsurarea temperaturii corporale a sportivilor, măsură impusă în timpul pandemiei de coronavirus. La început, cluburile din Ţinutul Secuiesc au contestat decizia, după care s-au gândit să ceară anularea amenzilor în instanţă, dar când au văzut că biroul federal le condiţionează prezenţa la Adunarea Generală de plata amenzilor, au convenit să-şi plătească datoriile. Attila Nagy a reclamat că nu li s-a permis să voteze, în ciuda faptului că toate datoriile a fost deja plătite de cluburile din Ţinutul Secuiesc cu o zi înainte de Adunarea Generală.

Delegaţii Adunării Generale cărora li s-a recunoscut dreptul de vot au votat pentru realegerea lui Alexandru Hălăucă în funcţia de preşedinte. Candidatura lui Attila Nagy, directorul Academiei de Hochei pe Gheaţă din Ţinutul Secuiesc, care era candidatul comun al cluburilor din Transilvania, a fost respinsă din motive formale de către conducerea federaţiei.

Potrivit lui Attila Nagy, este scandalos faptul că dreptul de vot a fost retras cluburilor din Erste Liga, cluburi care au tradiţie în pregătirea echipelor de tineret, şi că doar reprezentanţii cluburilor care există doar pe hârtie au avut dreptul să decidă asupra organismelor de conducere ale federaţiei şi în ce priveşte viitorul acestui sport. El a mai adăugat că nu este permis ca lucrurile să rămână aşa. Pentru a sublinia importanţa sportivilor secui în hocheiul pe gheaţă din România, Attila Nagy a explicat că, în afară de jucătorii naturalizaţi din echipele naţionale ale României, 90% dintre jucători provin de la cluburile din Ţinutul Secuiesc.

La începutul lunii septembrie, Attila Nagy a anunţat că, la cererea cluburilor din Ţinutul Secuiesc şi cu sprijinul mai multor cluburi din afara Ţinutului Secuiesc, va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. Acesta a adăugat că scopul său este să extindă modelul de formare pentru tineret şi modelul de organizare sportivă din Ţinutul Secuiesc la nivelul întregii ţări.

În data de 6 septembrie, FRHG a anunţat pe site-ul său că biroul federal a respins 18 candidaturi pentru diferite funcţii de conducere în federaţie, deoarece acestea au fost depuse după termenul limită. Acestea au fost nominalizări din partea cluburilor din Ţinutul Secuiesc pentru diferite funcţii executive în cadrul federaţiei. Attila Nagy a declarat că regulamentul prevede ca nominalizările să fie depuse cu 15 zile înainte de Adunarea Generală, iar ei, au depus dosarele de nominalizare în data de 31 august pentru alegerile din data de 15 septembrie. În opinia lor, au respectat termenul.

În data de 7 septembrie, FRHG a anunţat şi un alt motiv pentru excluderea candidaţilor din Ţinutul Secuiesc. Aşa cum a arătat, în sezonul trecut, 25 de echipe ale cluburilor au jucat în campionatele româneşti la diferite niveluri. Cu toate acestea, doar 13 dintre aceste cluburi nu au datorii către federaţie, astfel că au dreptul să nominalizeze şi să voteze în cadrul Adunării Generale. Pe lângă cele 13 cluburi (printre care nu se află echipele din Miercurea Ciuc, Braşov şi Gheorgheni, care au dominat campionatul românesc timp de un deceniu), au primit drept de vot şi cinci cluburi judeţene de hochei.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel