3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECOLOGIETánczos Barna: Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede și...

Tánczos Barna: Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede și au depus șase cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, vineri, că 47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate, iar oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede. Alocarea bugetară este de 260 milioane de euro din care se pot instala 13.700 de insule digitalizate.

”47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate, prin primul program de finanţare lansat de Ministerul Mediului din fondurile PNRR. Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede, având depuse deja 6 proiecte, iar harta de mai jos arată cum stau şi celelalte regiuni la capitolul intenţiei de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă”, a transmis, vineri, ministrul Mediului, Tanczos Barna.  

Potrivit acestuia, există o alocare bugetară de 260 milioane de euro din care se pot instala 13.700 de insule digitalizate.  

”Sesiunea de depuneri de proiecte va fi deschisă până la mijlocul lunii noiembrie şi sper ca autorităţile locale să se folosească de această oportunitate pentru a îmbunătăţi managementul deşeurilor şi gradul de reciclare. Finanţăm integral realizarea acestor insule. Oferim posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate supraterane dar şi îngropate, subterane, care funcţionează foarte bine în zone de turism, în centrul oraşului”, a mai transmis ministrul.  

Acesta explică faptul că este vorba despre containere inteligente în care vor putea fi aruncate separat deşeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul. 

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.