fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECOLOGIETánczos Barna: Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede și...

Tánczos Barna: Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede și au depus șase cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, vineri, că 47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate, iar oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede. Alocarea bugetară este de 260 milioane de euro din care se pot instala 13.700 de insule digitalizate.

”47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate, prin primul program de finanţare lansat de Ministerul Mediului din fondurile PNRR. Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede, având depuse deja 6 proiecte, iar harta de mai jos arată cum stau şi celelalte regiuni la capitolul intenţiei de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă”, a transmis, vineri, ministrul Mediului, Tanczos Barna.  

Potrivit acestuia, există o alocare bugetară de 260 milioane de euro din care se pot instala 13.700 de insule digitalizate.  

”Sesiunea de depuneri de proiecte va fi deschisă până la mijlocul lunii noiembrie şi sper ca autorităţile locale să se folosească de această oportunitate pentru a îmbunătăţi managementul deşeurilor şi gradul de reciclare. Finanţăm integral realizarea acestor insule. Oferim posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate supraterane dar şi îngropate, subterane, care funcţionează foarte bine în zone de turism, în centrul oraşului”, a mai transmis ministrul.  

Acesta explică faptul că este vorba despre containere inteligente în care vor putea fi aruncate separat deşeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul. 

Articole recente

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Mai multe articole de același fel