8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEGuvernul Ungariei anunță că vrea să pună capăt conflictului cu Comisia Europeană,...

Guvernul Ungariei anunță că vrea să pună capăt conflictului cu Comisia Europeană, pentru a debloca accesul la fondurile UE

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul Ungariei va depune noi legi în Parlamentul ţării, săptămâna viitoare, pentru a pune capăt conflictului cu Comisia Europeană şi a debloca accesul la fondurile UE, a declarat sâmbătă şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyás, transmite Reuters.

Gulyás a spus că guvernul va cere Parlamentului să aprobe legislaţia printr-un proces accelerat, noile legi fiind programate să intre în vigoare în noiembrie.

Parlamentul European a decis joi, într-un vot simbolic împotriva Guvernului lui Viktor Orban, că Ungaria nu mai poate fi considerată o democraţie deplină, ci a devenit un ”regim hibrid al autocraţiei electorale”.

Deşi votul nu are niciun efect practic, acesta sporeşte presiunea asupra autorităţilor UE de la Bruxelles de a nu rambursa miliarde de euro în numerar Ungariei, bani reţinuţi din cauza îngrijorărilor legate de corupţie.

Ungaria se luptă să convingă Comisia Europeană să elibereze 4,64 miliarde de euro din fondurile de recuperare post-Covid, îngheţate de mai bine de un an.

Budapesta mai încearcă să evite o procedură juridică separată, care ar putea duce la deduceri din fonduri de coeziune în valoare de 24,3 miliarde de euro, bani destinaţii infrastructurii şi dezvoltării economice.

Doi europarlamentari familiarizaţi cu discuţiile au declarat joi că Executivul UE este aşteptat să propună, duminică, reducerea a 70% din fondurile de coeziune ale Ungariei, dar că va lăsa şi cale liberă către obţinerea unui compromis.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel