12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEUnul dintre cei mai cunoscuți preoți ortodocși din România, reținut de Poliție...

Unul dintre cei mai cunoscuți preoți ortodocși din România, reținut de Poliție pentru că ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie

Publicat în

spot_img
spot_img

Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Militari, în București, a fost reținut 24 de ore de către Poliție sub acuzația de agresiune sexuală asupra unei femei, faptă petrecută chiar la spovedanie. Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat ca luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

UPDATE:

Judecătorii au decis la ora 20.00, ca Visarion Alexa să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

__

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, că preotul ar fi agresat-o sexual. Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar vineri el a fost dus la audieri şi a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală.

„În legătură cu ştirea  referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti in urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal, nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

El precizează că Arhiepiscopia Bucureştilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.

„Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare,  cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc””, anunţă Bănescu.

Acesta a mai declarat că luni va începe ancheta acestui caz pe care îl califică drept „nesfârşit de trist”.

Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autorităţile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoţească”.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat Mariana Mihai, apărătoarea preotului, care a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Conform doxologia.ro, părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (Bucureşti). Este realizator de emisiuni radio și TV, și are mai multe cărți scrise pe teme teologice. A participat la numeroase cateheze, întruniri, conferinţe, la diferite dialoguri şi dezbateri, reprezentând Biserica Ortodoxă Română.

Articole recente

Atelier de restaurare la Museikon în Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”. 

Sute de copii au participat gratuit la servicii socio-medicale, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

Pachetul de servicii gratuite a fost posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează  Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Medalie de aur pentru Alexandru Sibișan (CS Unirea Alba Iulia), la Balcaniada de Judo, desfășurată în Muntenegru

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a obținut o performanță extraordinară la Balcaniada de Judo – Under 21, desfășurată în 1 și 2 octombrie la Podgorica, Muntenegru. Judoka Alexandru Sibișan a câștigat, la individual,  medalia de aur, la categoria de greutate 90 de kilograme.

Grupurile parlamentare ale UDMR consideră nefondată campania lansată împotriva ministrului Tánczos Barna

Deputaţii şi senatorii UDMR îl asigură pe Tánczos Barna de întreg sprijinul lor

Mai multe articole de același fel

Scandal de spionaj la NIS Petrol, sucursala Gazprom în România

Procurorii DIICOT Timișoara, împreună cu D.C.C.O. și B.C.C.O. Timișoara, au efectuat nouă percheziții domiciliare în București și Timișoara, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale multinaționale, într-o cauză ce având obiect comiterea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice.

Medicul Marian Gaşpar de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, reţinut pentru luare de mită în formă continuată

După mai multe ore de audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, medicul Marian Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, care a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea mită de la un pacient, a fost reţinut.