fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEBritanicii și-au luat rămas bun de la Regina lor

Britanicii și-au luat rămas bun de la Regina lor

Publicat în

spot_img
spot_img

Elisabeta a II-a a fost astăzi condusă pe ultimul drum la Westminster Abbey, templu al monarhilor britanici, având parte de funeralii de stat rezervate doar marilor personalităţi, la care au fost prezenţi preşedinţi, regi, prinţi, prim-miniştri, ambasadori şi invitaţi speciali din întreaga lume. Regina a fost înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Capela St George din Castelul Windsor, alături de soţul său, ducele de Edinburgh.

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât – în jurul orei 19.00, ora României, în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.

Slujba de înmormântare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a început luni după-amiază, la capela St. George din Castelul Windsor, cu interpretarea corală a Psalmului 121, în aranjamentul muzical al lui sir Henry Walford Davies, anterior organist al capelei.

De-a lungul mai multor ani, regina a fost implicată în discuţii despre slujba de la înmormântarea sa, dându-şi aprobarea asupra rugăciunilor, imnurilor şi muzicii însoţitoare.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel