6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂMircea Meriacri, preşedintele Consiliului Tineretului din România: Vrem o nouă Lege a...

Mircea Meriacri, preşedintele Consiliului Tineretului din România: Vrem o nouă Lege a Tinerilor

Publicat în

spot_img
spot_img

În urma Adunării Generale de la Cluj-Napoca, Consiliul Tineretului din România (CTR), federaţia care reprezintă tinerii şi organizaţiile de tineret în România, şi-a ales noua conducere, pentru perioada octombrie 2022 – octombrie 2024.

Echipa este formată din Mircea Meriacri, preşedinte, şi 6 vicepreşedinţi: Rafael Barac Bologa, Larisa Bejan, Valentina Ciobanu, Elena Alexandra Miron şi Andreea Scrioşteanu. Activi în sectorul de tineret, tinerii care fac parte din noua echipă au experienţă în lucrul cu şi pentru tineri, în politici publice, organizare şi implementare de proiecte, advocacy şi sustenabilitate.

Alegerile interne au avut loc în contextul evenimentului Summitul Tinerilor 7.0 / Rădăcini, cel mai ambiţios eveniment al mişcării de tineret din România, organizat de Guvernanţa Capitalei Tineretului din România formată din Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi BCR şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj şi a Casei de Cultură a Studenţilor “Dumitru Fărcaş” Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă.

“Vrem să vedem o nouă Lege a Tinerilor intrată în vigoare, o Strategie Naţională pentru Tineret 2022-2027 asumată în premieră de Guvernul României cu un plan de măsuri pe care să-l implementăm împreună şi care să fie asumat de toate ministerele relevante, o creştere vizibilă a participării tinerilor în contextul alegerilor din 2024 şi un nivel de reprezentare cel puţin la fel de bun la nivel internaţional. Am încredere în noua echipă de conducere şi în capacitatea tinerilor şi a organizaţiilor de şi pentru tineret, care se află în spatele nostru, că putem da un sens cât mai multor tineri din România.”, declară Mircea Meriacri, Preşedintele ales al Consiliului Tineretului din România.

Consiliul Tineretului din România (CTR) reprezintă principalul partener neguvernamental cu atribuţii privind politicile publice pentru tineret în raport cu autorităţile administraţiei publice centrale abilitate în acest sens, Biroul Permanent fiind structura internă de conducere cu rol decizional.

În cei 17 ani de activitate, CTR şi-a asumat misiunea de a asigura prezenţa unei voci puternice a tinerilor în plan instituţional şi public în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii şi care pot avea un impact semnificativ asupra acestora, inclusiv în domenii care ţin de ocupare, educaţie, sănătate, participare civică şi politică, sustenabilitate şi voluntariat.

CTR reuneşte structuri federative cu o reţea de peste 600 de organizaţii de şi pentru tineret din ţară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) şi Organizaţia Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Ligia Deca, noul ministru al Educației, a depus jurământul la Cotroceni 

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că nu doar noul ministru are nevoie de încurajări şi de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucreze, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi ale Educației va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern