4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEcriza energieiPrimarul le cere directorilor de școli din Oradea soluţii pentru reducerea consumului...

Primarul le cere directorilor de școli din Oradea soluţii pentru reducerea consumului de energie

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, s-a întâlnit, marţi, cu directorii de şcoli din Oradea, în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru reducerea consumului de energie termică şi electrică în unităţile de învăţământ.

Potrivit comunicatului primăriei, discuţiile au avut loc în contextul crizei energetice, a creşterii preţurilor la energia termică şi electrică. La această întâlnire au mai participat viceprimarul Arina Moş, city managerul Mihai Jurca, directorul economic Eduard Florea, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Popa Lucian şi consilierul primarului, Călin Corpaş.

“În Oradea, avem deja mai multe şcoli reabilitate energetic, ceea ce este un lucru foarte bun. Urmează ca pentru alte 15 unităţi şcolare să fie depuse documentaţiile, iar reabilitarea energetică să fie finanţată prin PNRR. Dar sunt şi şcoli unde starea sistemului de termoficare este precară, unde sunt avarii. Unde, spre exemplu, nu se închid robinetele la calorifere sau aceştia sunt blocaţi, iar pentru acestea vom lua cât mai repede măsuri de remediere. Obiectivul nostru este să trecem iarna cu reduceri de 10-20% la consumul de utilităţi. Creşterea preţurilor este o realitate şi interesul comun este să facem economie acolo unde putem, pentru că plătim cu toţii aceste costuri din bugetul oraşului. De noi depinde să avem grijă de resurse şi să plătim doar pentru cât avem nevoie să consumăm. Nu o putem face singuri, de aceea vă rugăm să ne daţi o mână de ajutor şi să veniţi cu soluţiile cele mai bune”, le-a transmis primarul directorilor de unităţi şcolare.

El le-a solicitat să facă un inventar al problemelor cu care se confruntă pe partea de termoficare şi să vină cu soluţii, având în vedere că ei sunt cei care cunosc cel mai bine şcoala şi deficienţele cu care se confruntă.

Totodată, urmează şi ca o echipă a Primăriei Oradea să se deplaseze în şcoli şi grădiniţe pentru a discuta aceste aspecte cu fiecare director în parte şi pentru a stabili măsurile care se impun.

În urma acestor măsuri, în perioada imediat următoare se va stabili şi un plan de lucru, care va trebui pus în practică.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel