fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORIlie Bolojan a prezentat proiectul dezvoltării aeroportului din Oradea

Ilie Bolojan a prezentat proiectul dezvoltării aeroportului din Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, un proiect de colaborare cu Primăria Oradea, în vederea dezvoltării Aeroportului orădean, care vizează extinderea terminalului de pasageri, precum şi hangare, hotel, parcare, dar şi racordarea la transportul în comun cu tramvaiul.

„Vom propune la şedinţa ordinară de joi acest proiect pe ordinea de zi. Conectare aeriană înseamnă, în primul rând, curse, creşterea numărului acestora fiind o prioritate pentru noi, dar şi o infrastructură corespunzătoare. Prin acest material stabilim direcţiile viitoare de dezvoltare şi responsabilităţile pentru cele trei autorităţi implicate”, a declarat Ilie Bolojan.

Potrivit lui Bolojan se are în vedere realizarea unui Master Plan privind dezvoltarea aeroportului, finanţat de CJ şi realizarea unui Plan de Urbanism Zonal, de către Primăria Oradea.

În conţinutul acestor două documente se prevede: racordarea aeroportului la sistemul de transport în comun, respectiv la linia de tramvai, proiect realizat de primărie; construirea unor hangare pentru service-ul aeronavelor, proiect realizat de aeroport, lângă terminalul cargo; o parcare supraterană în faţa aeroportului, ce va fi realizată de primărie; un hotel în imediata apropiere a aeroportului şi spaţii de alimentare publică, proiect ce va fi construit de CJ Bihor şi Aeroport.

Şi, nu în ultimul rând, se va extinde actualul terminal al aeroportului şi se va folosi resursa geotermală, din forajul propriu.

„Lucrăm la documentaţie şi la depunerea unor proiecte pentru finanţare din fonduri europene, pe programul pentru aeroporturi. În câteva luni, sper să constataţi primele proiecte pe care le realizăm”, a conchis Bolojan.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul restaurării Casei Darvas – La Roche din Oradea, premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Casa Darvas-La Roche, construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó, şi-a redeschis porţile în august 2020, după un amplu proiect de restaurare, cu fonduri europene, menit să îi redea frumuseţea şi gloria de altădată.